Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VMRO-DPMNE ne odustaje od 35.000 amandmana

Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE saopštila je da nema nameru da odustane od 35.000 amandmana na zakon o jezicima, dan nakon što je predsednik Sobranja Taljat Džaferi najavio brzo rešenje problema nastalog ogromnim brojem amandmana na taj akt.

Nova pucnjava u školi u SAD, profesor uhapšen

U srednjoj školi u gradu Daltonu, na severozapadu američke savezne države Džordžije, danas je došlo do pucnjave, u kojoj nijedan učenik nije povređen, a jedan profesor je uhapšen, saopštila je policija.

Ustaški pozdrav protivustavan, ali ponekad dozvoljen

Ustaški pozdrav "Za dom spremni" je protivustavan, ali se u posebnim situacijama može koristiti kao izuzetak od pravila, vezano uz nastradale pripadnike jedinice "Hrvatske odbrambene snage" (HOS) u ratu '90-tih, dok korišćenje crvene zvezde petokrake nije sporno, neki su od danas predstavljenih preporuka Komisije za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima hrvatske vlade.

Fabris Peruško novi poverenik za Agrokor

Trgovački sud u Zagrebu danas je na predlog Vlade Hrvatske opozvao Antu Ramljaka s dužnosti poverenika u Agrokoru i imenovao Fabrisa Peruška za njegovog naslednika, saopštio je Agrokor.

Popust u DDOR-u za osiguranje poljoprivrede uz NIS Agro karticu

Svi koji poseduju NIS Agro karticu i ove godine će, prilikom kupovine u NIS Petrol i Gazprom maloprodajnim objektima, dobijati vaučer za 10 odsto popusta prilikom zaključenja ugovora sa DDOR osiguranjem o osiguranju poljoprivrede (useva, životinja, plodova i mehanizacije).