Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Fudbalski menadžer opljačkao 970.000 evra

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio fudbalskog menadžera Slobodana Nikolića na pet godina zatvora, jer je podizanjem novca bez pokrića, platnom karticom oštetio Banku intezu za više od 970.000 evra.

Najmanje 40 izbeglica se ugušilo

Najmanje 40 izbeglica se ugušilo usled nedostatka kiseonika, pošto su bili zaglavljeni u trupu broda u Sredozemnom moru, saopštila je danas italijanska Obalska straža a preneo Rojters.

Serija eksplozija u fabrici u Teksasu

Serija eksplozija potresla je fabriku jedne hemijske kompanije u Teksasu, koja snabdeva naftnu industriju, ali u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su zvaničnici.

Pikasova slika posle 17 godina vraćena Francuskoj

Slika "Frizerka" velikog španskog slikara Pabla Pikasa, procenjena na oko 15 miliona dolara, vraćena je francuskim vlastima 17 godina posle njenog nestanka iz pariskog kulturnog centra "Žorž Pompidu".

Počeo 21. Sarajevo film festival

U Sarajevu je sinoć, projekcijom brazilskog filma "Druga majka" rediteljke Ane Mujlaert, otvorena ovogodišnja najveća regionalna filmska smotra - 21. Sarajevo film festival.

Pronađeno sedam tela u Meksiku

Policija meksičke države Puebla saopštila je da je na putu nedaleko od granice sa priobalnom državom Verakruz pronašla sedam tela.

Folksvagen povlači preko 460 hiljada vozila u SAD

Nemački proizvođač vozila Folksvagen povlači sa tržišta SAD-a i Kanade ukupno 461.300 vozila, kako bi se otklonio tehnički nedostatak koji onemogućava aktiviranje vazdušnih jastuka, saopšteno je iz te kompanije.

Kroz Srbiju prošlo 90.000 migranata

Od 1. janura kroz Srbiju je prošlo 90.000 migranata, a u zemlju dnevno uđe do 2.000 ljudi koji izraze nameru da zatraže azil, rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović.