Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Junker predložio posredovanje u sporu Hrvatske i Slovenije

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker predložio je danas posredovanje u rešavanju graničnog spora Slovenije i Hrvatske, dodajući da taj spor nije samo bilateralno pitanje, već utiče na celu Evropsku uniju i perspektivu zemalja Zapadnog Balkana da postanu njene članice.

Nagrada radnicima koji su pronašli bombu na pruzi Beograd-Bar

Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" odlučilo je da sa 50.000 dinara nagradi čuvara pruge i šefa pružne deonice Priboj-Prijepolje zbog, kako se navodi, blagovremenog preduzimanja mera posle pronalaska ručne bombe na koloseku pruge Beograd-Bar.

Nedimović: Država nema para za PKB

Konačna odluka o strategiji privatizacije i o tome da li će država zadržati kontrolu nad Poljoprivrednom koropracijom Beograd (PKB) još nije doneta.

Odbijen zahtev Miškovića da mu se vrati 11 miliona evra jemstva

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio zahtev vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića da mu sud vrati 11 od 12 miliona evra položenih na ime jemstva, jer smatra da i dalje postoji isti stepen opasnost od njegovog bekstva, kao u vreme kada mu je taj iznos za jemstvo određen, u julu 2013. godine.

Zahtevi za odštetu i tužbe protiv Intela

Kompanija Intel suočava se sa tužbama za odštetu zbog velikih propusta u radu njenih procesora, piše Gardijan i navodi da su zahtevi za naknadu štete već podneti u Kaliforniji, Oregonu i Indijani.