Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Da li su zarade notara prevelike?

Sindikat pravosuđa Srbije ponovo je ukazao na visoke zarade javnih beležnika i navode da iz zvaničnih podataka proizilazi da su, tokom prve tri godine rada, njihove kancelarije zarađivale više od 12.000 evra mesečno.

Srbija će morati da poveća akcize na duvan pre ulaska u EU

Srbija će u procesu usklađivanja poreske politike sa EU morati da uvede PDV na kupovinu prvog stana, opremu za invalide, promet robe verskih zajednica i isporuku dobara za finalnu potrošnju u slobodnim zonama, a akciza će se uvesti na ugalj i koks i povećati na prirodni gas, rekao je profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Saša Ranđelović.

Zima dolazi u četvrtak

Zima ove godine počinje u četvrtak, 21. decembra, u 17 sati i 28 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

Srbija naredne godine domaćin simulacione vežbe sa NATO

Srbija će, kako je najavljeno, prvi put naredne godine biti domaćin terenske simulacione vežbe u oblasti vanrednih situacija u zajedničkoj organizaciji sa NATO, odnosno Evroatlanskim centrom za odgovor u slučaju katastrofa (EADRCC).

Pančevo: Odlaze vozači gradskog prevoza, plate mizerne

U pančevačkom gradskom Auto-transportnom preduzeću poslednjih meseci primetan je sve manji broj zaposlenih vozača i ako se uskoro ne zaposle novi vozači, ugroziće se normalan prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Maloletnički kriminal cveta u Vojvodini, deca sve brutalnija

Vršnjačko nasilje u Arilju, ubistvo tokom zakazane tuče i skrnavljenje Jevrejskog groblja u Pančevu, pljačka i premlaćivanje starice u Bečeju i silovanje dvanaestogodišnje devojčice u Beogradu samo su neki od nedavnih primera nasilničkog ponašanja mladih.