Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mogerini: EU ima najveći upliv na Zapadni Balkan

Evropska unija nije zabrinuta zbog uticaja koji bilo koji drugi partner može imati na Zapadni Balkan, jer je upliv i prisutnost Unije u regionu najsnažnija, a EU je snažno opredeljena za uključivanje tog područja Evrope u svoje redove, izjavila je danas u Briselu visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Evro sutra 118,60 dinara

Dinar će u utorak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 118,6014 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

U Kragujevcu ispisana pretnja Romima

Obrazovno-kulturna zajednica "Romanipen" osudila je danas ispisivanje natpisa u Kragujevcu s pretnjom Romima i zatražila da vlasti otkriju počinioca i uklone grafit.

Zrenjanin: Plaćeno 15 miliona za ujede pasa

Iz gradske kase je prošle godine građanima na ime odštete zbog ujeda pasa isplaćeno skoro osam miliona dinara, a skoro isto toliko, odnosno 7,1 milion dinara, isplatilo je JKP "Čistoća i zelenilo", potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u Gradskoj upravi Zrenjanina.

EU uvela sankcije Venecueli

Ministri inostranih poslova Evropske unije odobrili su ekonomske sankcije Venecueli, uključujući i embargo na oružje, saopštili su evropski zvaničnici.

Urušiti Telekom pa ga prodati za siću

Svi punoletni građani Srbije imaju po akciju Telekoma i logično je da su zainteresovani da na berzi vide šta imaju u rukama. Međutim, državni telekomunikacioni sistem godinama izbegava da upravi Beogradske berze preda dokumenta neophodna za stavljanje na listing, pa građani Srbije ne mogu da provere kolika je vrednost onoga što imaju u rukama.

EU formira svoju vojsku

Francuska, Nemačka i 20 drugih članica Evropske unije potpisaće danas u Briselu odbrambeni pakt, za koji se nadaju da signalizira početak nove ere vojne integracije u Evropi.