Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Od malih boginja 202 obolelih

Od početka oktobra u Srbiji je registrovano 202 obolelih od malih boginja, a epidemija je prijavljena u Beogradu, srpskim enklavama na KiM, Kraljevu, Bujanovcu i Subotici.

Facebook polako vraća stari News Feed

Facebook je počeo da prikazuje objave stranica, slavnih ličnosti i medija u regularnoj News Feed sekciji, umesto u Explore Feed sekciji, kao što je do sada bio slučaj.

Turski urednik osuđen zbog tvita

Turski sud osudio je urednika internet izdanja opozicionog lista Džumhurijet Oguza Guvena na tri godine i mesec dana zatvora na osnovu optužbi o pribegavanju "terorističkoj propagandi", saopštio je taj list.

Danas 22 godine od Dejtonskog sporazuma

Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ugašen i portal Vranjske

Vlasnik portala Vranjske Vukašin Obradović objavio je jutros da je taj sajt ugašen, jer nije mogao da osigura minimalne uslove za dalje funkcionisanje i obezbeđivanje redovnih plata zaposlenima i honorarnim saradnicima.

Tomislav Nikolić kao predsednik pomilovao najviše osuđenika

Bivši predsednik Tomislav Nikolić pokazao je više milosti prema osuđenicima nego njegov prethodnik Boris Tadić, ali i naslednik Aleksandar Vučić, pa Nikolićev četvorogodišnji mandat broji 104 pomilovanja, dok je Boris Tadić tokom sedam godina potpisao 190 ovakvih odluka.