Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jugoslavija (ni)je mogla da opstane

Jugoslavija se nije mogla sačuvati, ocenili su učesnici panela "Jugoslavija - propuštena prilika ili politička iluzija", ali uzrok tome vide u različitim okolnostima, od pogrešnih osnova za osnivanje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Ustava 1974. godine ili odluke Slobodana Miloševića da Kosovo rešava van jugoslovenskih okvira.

Predao se još jedan član grupe Darka Šarića

Još jedan pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, koji je bio u višegodišnjem bekstvu - Petar Obradović, predao se beogradskoj policiji nakon čega je uhapšen i priveden Specijalnom sudu u Beogradu.

Vrhovni kasacioni sud: Oslobađajuća presuda za "Decedru" je zakonita

Vrhovni kasacioni sud (VKS) odbio je kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti Republičkog javnog tužioca protiv pravosnažne presude Apelacionog suda u Beogradu, kojom je prošle godine troje lekara i direktora privatne beogradske klinike "Decedra" oslobođeno od optužbi za neadekvatno lečenje Jelice Radović (19).

Registrovano 98 slučajeva malih boginja, 90 odsto nevakcinisano

Od početka oktobra do danas, 98 slučajeva malih boginja je registrovano u Srbiji, uključujući srpske opštine na Kosovu, od čega su laboratorijski, u Institutu Torlak, potvrđena 24 slučaja, objavio je Institut za javno zdravlje u "Dr Milan Jovanović Batut".