Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na mitingu u Barseloni 750.000 ljudi

Više stotina hiljada ljudi okupilo se u Barseloni, zahtevajući oslobađanje desetorice uhapšenih katalonskih političara, koji se zalažu za nezavisnost Katalonije.

Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Predstavnici Vlade Srbije, stranih ambasada i boračkih udruženja položili su, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, vence na Spomen kosturnicu stradalima u Prvom svetskom ratu na Novom groblju u Beogradu.

U masovnim grobnicama u Iraku nađeno 400 tela

Nekoliko masovnih grobnica sa najmanje 400 tela otkriveno je blizu iračkog grada Havidža, džihadističkog uporišta koje je od Islamske države oslobođeno početkom oktobra, rekao je Rakan Said, guverner provincije Kirkuk.

Evro u ponedeljak 118,58 dinara

Dinar će u ponedeljak, 13. novembra ojačati za 0,2 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 118,58 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Jugoslavija (ni)je mogla da opstane

Jugoslavija se nije mogla sačuvati, ocenili su učesnici panela "Jugoslavija - propuštena prilika ili politička iluzija", ali uzrok tome vide u različitim okolnostima, od pogrešnih osnova za osnivanje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Ustava 1974. godine ili odluke Slobodana Miloševića da Kosovo rešava van jugoslovenskih okvira.

Predao se još jedan član grupe Darka Šarića

Još jedan pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, koji je bio u višegodišnjem bekstvu - Petar Obradović, predao se beogradskoj policiji nakon čega je uhapšen i priveden Specijalnom sudu u Beogradu.