Autor: Tanjug

Info
03.10.2019.
06:00
Razlika u platama između muškaraca i žena ne postoji u javnom sektoru, kazao je ministar za rad Zoran Đorđević, navodeći da nažalost verovatno postoji u privatnom sektoru.
  • cluffas

    03.10.2019 11:09
    Zeni se obracunava istim koeficijentom ali se odbija - putni troskovi (dolazak i odlazak na posao)
    - topli obrok (hrana dok je na poslu)
    - regres (dodatak dok je radnik na odmoru)
    Trudnice i porodilje su prijavljene na Bolovanje i dobijaju cistu platu jer ne dolaze na posao.
  • :/

    03.10.2019 10:59
    -
    Radim u prodavnici bele tehnike.
    Koleginice imaju istu platu kao i mi muskarci, a sta mislite ko na postojeci posao istovara/utovara robu koja dodje?
    Kako je to fer?
  • EvoOvako

    03.10.2019 10:08
    Nema
    Zabrinutosti za javni sektor.
    A što se tiče razlike u plaćama međ' polovima, toga na žalost ima i u Skandinaviji.
    Razlika je što tamo sa manjom platom, razvedena žena sa dvoje dece živi bolje, nego li ovde porodica u KOJOJ SVI rade.
    Ministre, šoferiraj.
  • fokan

    03.10.2019 09:55
    Nadovezao bih se @Dr
    .... poseban je problem i mislim suštinski, veliki broj funkcionera i funkcionerčića koji primaju menadžerske plate za rad u stranci jer u firmu koja ih plaća ne dolaze. O tome da radne mašine i resursi pa čak i radnici rade za račun funkcionerske privatne firme da ne pominjem. Pozdrav savetniku direktora... trešnje rodile?
  • Aleksandra

    03.10.2019 09:15
    U javnom sektoru nema razlike u platama među polovima u platama, ali ima u mogućnosti napredovanja. Zašto ne kažu koliko ima žena a koliko muškaraca na rukovodećim mestima.
  • Smorena

    03.10.2019 08:54
    Volela bih da neko odgovori po kom koeficijentu se obracunava zeni porodiljsko odsustvo. Imamo pravo na porodiljsko odsustvo od godinu dana, a onda na kraju radnog staza otkrijemo da nam je penzija za taj period po drugom koeficijentu obracunata, nego da smo radile. Ako smo kolega i ja zajedno poceli da radimo, uvek imali istu platu, na kraju radnog veka ce on ipak imati vecu penziju, ako sam ja radjala. Da ne pricam o bolovanjima za bolesnu decu, koja kod nas uglavnom uzimaju zene, a onda pricamo o tome kako su zene ravnopravne. Jeste, ali na papiru.
  • Dr

    03.10.2019 08:39
    tačno ali
    Tačno je da u Javnom sektoru nema razlike u platama među polovima ali zato itekako ima razlike u STRANAČKIM PLATAMA.Lojalni,članovi vladajuće garniture imaju razne dodatke,stimulacije,novčane nagrade,prekovremene sate ......a sve na ime zalaganja na radnom mestu.Jedini je problem što nadležne institucije ne postoje i što su mediji zatvoreni da o tome objavljuju iz straha,jednog dana će neko želeti da objavi dokumentaciju koju posedujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna