Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Još jednom potvrđeno da su postkomunističke zemlje deponija škart robe

Od 33 ista proizvoda kupljena u Slovačkoj i Austriji, čak 16 je bilo osetno lošijeg kvaliteta u verziji za slovačko tržištem nego za Zapad, pokazala je druga serija testova slovačke Državne veterinarske i prehrambene inspekcije u okviru borbe da "postkomunistička Evropa" prestane da za nadnacionalne kompanije bude "tržište za škart robu".

Labudovo jezero prepušteno nemaru

Lokalitet Labudovo jezero kod Deliblatske peščare u međunarodnoj legislativi prepoznato je kao važna zona ptica, biljaka i leptira, ali i pored toga ovo područje je prepušteno nemaru.

Preminuo Tom Peti

Roker Tom Peti preminuo je u 66. godini od srčanog udara, potvrdio je njegov dugogodišnji menadžer.

Mladi u Srbiji smatraju da šamar nije nasilje

Svaki četvrti mladić u Srbiji smatra da "jedan šamar nije nasilje", a svaka treća mlada osoba u Srbiji, bez obzira na pol, smatra da je devojka koja nosi kratku suknju i usku majicu "sama kriva" ako je neko napadne.

Traže se SOS roditelji, mogu se prijaviti i bračni parovi

Organizacija SOS Dečija sela Srbija otvorila je konkurs za SOS roditelje koji su spremni da se presele u SOS Dečije selo Kraljevo i posvete celodnevnoj brizi o deci kojoj je pomoć potrebna, a od ove godine mogu da se prijave i bračni parovi.

Evakuacija dela Berlina zbog bombe iz Drugog svetskog rata

Nemačka policija je naredila evakuaciju jednog dela grada u južnom Berlinu i izdala nalog za privremeno zatvaranje puteva, železnica i metroa, nakon što je na mestu bivše sporedne železničke pruge pronađena neeksplodirana bomba iz Drugog svetskog rata.

Iran oprao milijardu evra preko slovenačke banke

Slovenačka služba za sprečavanje pranja novca pokrenula je istragu povodom tvrdnji opozicionih partija da je najveća državna banka, Nova Ljubljanska banka (NLB), prala novac iz Irana kršeći međunarodni embargo i ne primenjujući propise protiv finansiranja terorizma.