Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo glumac Hari Din Stenton

Hari Din Stenton, glumac koji se proslavio ulogom u filmu Vima Vendersa "Pariz-Teksas", umro je u svojoj kući u Los Anđelesu u 91. godini života.

Britanija podigla nivo bezbednosti na kritičan

Velika Britanija podigla je nakon napada na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kome je povređeno 29 osoba, nivo bezbednosti sa ozbiljnog na kritičan, što znači da je u očekivanju eventualnog novog napada.

Veliki pad vrednosti bitkoina

Virtuelna valuta Bitkoin naglo je oslabila posle meteorskog skoka tokom leta, pošto su kineske vlasti odlučile da ograniče njenu trgovinu usred sve češćih upozorenja na nastanak tržišnog mehura.

Prihodi po domaćinstavu 60.195, a troškovi 61.477 dinara

Srpsko domaćinstvo je u drugom kvartalu 2017. godine u proseku raspolagalo mesečnim prihodom u novcu i u naturi u iznosu od 60.195 dinara, dok su prosečni rashodi za ličnu potrošnju iznosili 61.477 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Han i Brnabić: Moguće i otvaranje novih poglavlja

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i premijerka Srbije Ana Brnabić saglasili su se da bi Srbiji, do kraja godine, mogla da budu otvorena dodatna poglavlja u pristupnim pregovorima, ali i da je "važniji kvalitet od brzine".

Ekonomist: Srbi hrle u Slovačku zbog posla

Broj Srba koji odlaze na rad u Slovačku je u porastu od 2015. godine, a u julu je registrovano 9.363 srpska radnika, što, iako je mali broj, predstavlja 61-procentno povećanje od januara, piše britanski nedeljnik Ekonomist u najnovijem štampanom izdanju.

Gorivo poskupelo, umesto da pojeftini

Umesto pojeftinjenja, koje su vozači s pravom očekivali, zbog nikad jačeg dinara u odnosu na evro, ali i niže vrednosti dolara u odnosu na evro, gorivo u Srbiji poskupelo je poslednjih dana oko dinar.

Krokodil ubio britanskog novinara

Šrilankanski mornarički ronioci našli su telo britanskog novinara za koga se veruje da je na jednoj plaži bio žrtva napada krokodila.

Mirković štrajkuje glađu, prebačen u bolnicu

Bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković, koji od ponedeljka štrajkuje glađu pošto je uhapšen zbog navodnih malverzacija s budžetom te opštine, prebačen je u bolnicu zbog srčanih smetnji, prenele su Novosti.

Sindikat Nezavisnost traži da se ispitaju dešavanja u Fijatu

Granski sindikat industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" zatražio je od državnih organa da ispitaju dešavanja u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA), pre svega ko je Samostalnom sindikatu u toj kompaniji uplatio oko 250.000 evra.

Za osam meseci 24 prijave za obljubu nad detetom

U prethodnih sedam godina i osam meseci uhapšeno je 155 osoba u akciji "Armagedon", usmerenoj na otkrivanje krivičnih dela vezanih za seksualnu zloupotrebu maloletnih lica na internetu u pornografske svrhe.