Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ministarstvo obavestilo inspekciju o zloupotrebama EPS-a

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dostavilo je Sektoru tržišne inspekcije, a "radi preduzimanja daljih mera", dopis niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) u kojem se upozorava da EPS Distribucija na teritoriji Niša i okoline "zloupotrebljava" navodnu krađu struje, koja se u zakonu definiše kao "neovlašćena potrošnja", za sticanje milionske protivpravne koristi, kršeći pri tom zakonska prava nekoliko hiljada građana koji su, po tom osnovu, bez struje već godinama.

Dačić: Srbija podržava celovitost Španije

Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Španije i njeno jedinstvo, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom referenduma o nezavisnosti autonomnog španskog regiona Katalonije.

Renoarova slika ukradena uoči prodaje

Slika Pjer-Ogista Renoara "Portret mlade plavuše", ukradena je iz jedne agencije za aukcije u mestu Sen-Žermen-en-Le kod Pariza, uoči prodaje, kažu policijski izvori.

Novi ambasador Severne Koreje nepoželjan u Italiji

Italija je zatražila od novog ambasadora Severne Koreje koji još nije uručio akreditivna pisma, da napusti Italiju, čime ona protestuje zbog lansiranja raketa i nuklearnih proba koje je sprovela vlast u Pjongjangu.

"Sloga": Starije ponižavaju paketima sa brašnom i uljem pred izbore

Godinama unazad, u Srbiji se sprovodi socijalni genocid nad starijim osobama, jer većina njihovih penzija nije dovoljna za puko preživljavanje, a kamoli za normalan život zagarantovan Ustavom i Poveljom Ujedinjenih nacija koja garantuje pravo na odgovarajući životni standard.