Autor: RTS

Info
31.07.2019.
22:10 > 22:59
Dok je bila trudna, Snežana Pešović iz Beograda je od poslodavca primala platu 26.000 dinara, a njemu uplaćivala 30.000 dinara mesečno. I to je tek deo problema, jer joj je poslodavac ostao dužan tri plate i doprinose za mesec dana.
  • Babamica

    01.08.2019 16:49
    Sistem je s*anje!
    U ovakvom sistemu, jedino ti preostaje da pokuša da ga za*ebes. Radnici i radnička klasa su debelo za*ebani i sve ide na ruku kapitalistima. A i kad uspeš da izvrdas nešto da dobiješ, to te košta živaca, vremena, para i na kraju jovo-nanovo.
  • Rusofil_IQ0

    01.08.2019 15:19
    @Vidoviti Limanac
    Sve si tacno rekao samo si SUSTINU omanuo, ona radi ali nije prijavljena znaci nema pravo na porodiljsko a privatnik kad ode na isto joj ne bi dao ni dinar kao ni drzava...
    Ovako je isti trazio da mu 6 meseci na ruke daje pare koje on daje drzavi za nju da bi je 6 meseci drzao prijavljenju sa tim da on od nje zahteva vise od njene plate koju joj isplacuje na crno!

    Samo dokaz u kakvom ZLOJ, SMRDLJIVOJ zemlji i sa kakvim zlim ljudima zivimo oko nas!

    Pa sad pametujte!
  • Vidoviti Limanac

    01.08.2019 15:00
    @ Ponizeni i uvredjeni
    Nije normalno. Nisam to rekao...
    Ovde se protiv bele kuge bori samo na mitinzima...
  • Ponizeni i uvredjeni

    01.08.2019 13:49
    @ Vidoviti Limanac
    A da li je normalno sto trudnice i porodilje moraju da "za*ebu sistem" da bi za vreme sprecenosti u radu primale bedni minimalac?! U drzavi gde vise ljudi umre i iseli se u inostranstvo nego sto se rodi, treba na svaki moguci nacin podsticati zene da radjaju, placati im naknade pa sve i da nisu u radnom odnosu. Za dete, a pogotovo za bebu potrebno je dosta novca i hrabrost! Zbog ovog sistema smo tu gde jesmo i nece nas ni biti za 50 godina. Mozda i ne treba, koliko se zla namnozilo.
  • Vidoviti Limanac

    01.08.2019 11:58
    Razlog pristajanja
    Ne verujem da je samo overa knjižice u pitanju.
    Za overu ode i prijavi se na biro i bude overeno kao nezaposlenoj, a deca svakako imaju besplatno osiguranje i mogu da ga imaju i sa nezaposlenim roditeljima.
    moje je mišljenje da je gospođa na ovo pristala da bi onda nakon porođaja dobijala one novce na koliko je prijavljena od države, istina preko poslodavca. Dakle obzirom kakav je poslodavac u pitanju verovatno je predpostavljala da onog momenta kada se porodi ostaje bez posla u toj firmi pa je tražila da stupi u radni odnos da bi imala primanja tokom porodiljskog odsustva. Da bi ovu nadoknadu dobijala treba valjda nekih 6 meseci pre porođaja da bude zaposlena i verovatno je stavila na papir da ako 6 meseci uplaćuje tu razliku posle toga dobija godinu dana pun iznos....
    Mislim da mi ovde nemamo celu sliku i pokušavam da naslutim šta je posredi jer kako su neki komentari već rekli zašto bi neko to sebi radio. Eto zašto.... Slično smo moja supruga i ja računali da uradimo sa njom ali nismo našli ko bi je tako "zaposlio".
    Ako je ovo tačno onda šta reći? Hoćeš da z&%š sistem pa se žališ kada ne uspeš?!
  • Pismenost

    01.08.2019 10:14
    @Stranac
    Šta napisa čoveče? Šta to beše pismenost?
  • bjoao

    01.08.2019 10:02
    @Ns
    .....Ljudi, citajte zakone. To je jedini nacin da se zastitite i ostvarite svoja prava. "


    A sta ako taj isti sistem koji ih je doneo ne postuje sopstvene zakone ?
  • Mrki

    01.08.2019 09:41
    Sve ce to narod opet glasati
    za litar jestivog ulja,dvesta grama kafe i visedecenijsko obecanje politicara glupom i dementivnom narodu dva sata pred izbore"da ce mu otac,sin,snaja,unuk,unuka,zet,ujak,stric i komsinica biti uposleni u drzavnoj sluzbi,nista se ne radi,plata 50 hiljada,zaokruzite broj na glasackom listicu taj i taj..."

    Pozdrav iz Austrije od bivseg Novosadjanina.
  • Nauk

    01.08.2019 08:57
    @Sonja
    Svaka čast, to je pravi način razmišljanja i delovanja.
    Snežana je izblamirala samu sebe, dajući to u javnost. Njena greška i neznanje, ali, valjda će na ovome nešto naučiti.
    Neka ovo bude nauk i svima drugima koji su u sličnoj situaciji.
  • Biti Čovek

    01.08.2019 08:43
    @Strpljenje je spas
    Ili je ovo napisano kao sprdnja, a ako nije ako stvarno tako misliš, onda je generalno takav način razmišljanja i nepoštovanja sebe, dao odrešene ruke raznim "poslodavcima" i gazdama da čoveka - radnika tretiraju kao stoku koja nema nikakva prava, sem da tegli, muče i bleji i bude zahvalna na mrvicama koje dobije.
    Spas je, druže, naoružati se znanjem, samopoštovanjem i svešću o svojoj vrednosti, izaći na tržište i birati - da, birati - ko ponudi bolje uslove.
    Ako se drži radno mesto, prihvata ucena da će te gazda prijaviti, da će ići staž, a sam plaćaš doprinose, a ujedno doprinosiš gazdi da te izrabljuje kao roba, onda i treba da ti se dešava sve to, tebi i svima koji ne cene sebe. I šta će takvi ostaviti u nasleđe svojoj deci kao sistem vrednosti: mentalitet roba i žrtve - za šta žrtve? Za feudalce, goniče robova, kriminalce? Dokle više taj mentalitet samomučenja? To je bolest većeg dela nacije, zato nam i jeste država takva trula!
    Trebaće da izumre nekoliko generacija koje nose takve trule programe, pa da se na ovim prostorima počne živeti životom dostojnim čoveka. Kada se mi promenimo - svaki pojedinac - promeniće se i vlast, jer je svaka vlast ogledalo naroda.
    Te promene mogu doneti isključivo oni koji su shvatili, naoružali se znanjem i kvalitetom, te na vreme otišli odavde. Znanja, iskustva i odnos prema radu, koji steknu u civilizovanom svetu, ako počnu donositi ovde, posejaće seme promene u svesti ljudi, u odnosu čoveka prema samom sebi.
  • Stranac

    01.08.2019 08:43
    Zakon
    Jasno ko dan i tacno je''''ona je. Trudná ok....niko ne. Prijavljuje u. Srbiju. Jasno svima i to. ''' e da. Bi. Imala. Pkatu. Trudnicu. Nakon. Poradjaja. Bolovanje. Kako se. Zove to u. Srbiju. Uslov je da. Je. Radila''''. Zato gazda. Uplati. Tebi. Na. Četiri. Račun. Novac. Primjer. 26.000. a ti. Njemu. Vratiš. 30.000. usluga se. Plaća da bi. Ti nakon. Primala''''. To. Rade. Prodavnica. Čak. Preduzeća. Ima. Žena nije ni. Kročila u. Fabriku. Nezna ni jako se. Ulazi. Dogovorilir. Da. Bi. Nakon. Koristili. Državu. Obostrana. Prevara. Odgovoran u. Fabriku. Joj. Uplaćivao. Na žiro. Račun. ,25.000=Dinara i. Uplaćivao. Staž. Socijalno. Sve. Prijavio a ona. Njemu. Morala da. Vrati. Taj. Novac. Jer nije ni. Radila. Nikada. Samo. Kao napravljen. Ugovor. Da bi. Nakon. Poradjaja. Primala''''. Platu. ' e posle to je. Njeno od. Države.''''. Dan te li. Jednog ko to nije uradio. Što. Znači. Snalazio se. Narod da. Preživi. Posle. A nikad. Radio. Nije niti. Zna kako su. Vrata. Fabrike. ,,,,,Rodjqci i. Zato''''' drugi. Po. Prodavnica. Vezu. Ugovor. Plaću sami sebi. Sve. Preko. Gazde. Prodavnica ili mu. Vrate. Novac koji on. Uplati. Doprinos. Brutto sa. Plati. Na žiro. Racun''i ne. Radiš. Ni posle. Poradjaja imaš. Pkatu kolko. Sve. Godine'''''Toliko. Prosto. I svi. Tako. Rade ali. Usluga se. Naplaćuje. Naravno jer i ne. Radiš. Uzmeš. Bolovanje.''''. Vučić. Kriv. Zato. I moraju. Lagati. PrPrehrani
  • hahaha

    01.08.2019 08:25
    @Veljo, Bosanski Novi - jesi ti realan, ili si sarkazam trol expert level?
  • Mimi

    01.08.2019 08:04
    Između redova
    Čitajte pažljivo. Prijavljena je na 35000. A koliko je dobijala preko toga dok je radila? A kad odeš na trudničko dobijaš od države.
  • Bože

    01.08.2019 08:02
    Kakvi debilni komentari, majko moja mila. Kad ste svi tako pametni nadam se da dobro živite ili ste samo zlobni? Srbi, lideri u niskom IQ
  • Ahahha

    01.08.2019 07:57
    @Marija
    Možda ima muža.. pošto je trudna ...
  • Za početak BOJKOT!

    01.08.2019 07:55
    Odgovorna je vlast, a kriv narod jer ovo trpi
  • Salamander

    01.08.2019 07:20
    Loša duša
    Nismo svi normalni.
    Naročito mi koji sudimo, s' jedne strane, a trpimo dahije, s' druge strane i ne uklanjamo glavne smetnje, tj. nema akcije, za popravak situacije.


  • Ns

    01.08.2019 07:17
    Vest je uzas, u kakvom su polozaju radnici ovde, ali samo da je procitala zakon znala bi da nezaposleni i trudnice imaju pravo na besplatnu zdravstvenu zastitu.
    Ljudi, citajte zakone. To je jedini nacin da se zastitite i ostvarite svoja prava. Nece ovde nikom ni jedna institucija pomoci, sami sebe cuvajte.
  • Marija

    01.08.2019 07:00
    ?
    Ne razumem, otkud joj da placa, pa onda je imala para i nije morala raditi. Ja preko 30 godina staza imam 35000 platu, pa ako ne radim, ne bih ni imala da dam... ovde nesto nije jasno...
  • dragan perković

    01.08.2019 05:46
    A
    Zar nije mogla odmah otkaz da da i da od NSZ bi imala zdravstvenu zaštitu i nadoknadu ?Probati i sa inspekcijom rada.Pomoći može i ako je primala platu preko tekućeg kao dokaz da je radila a videli bi se da nije prijavljena.Ja sam zaposlen na određeno a poslodavac (strani) (veeelika firma) me nije prijavila za zdravstveno 8 dana.Kad sam zapretio sudom uradili to odmah.
  • Rusofil_IQ0

    01.08.2019 03:05
    SMRDIJA u punom svetlu lidera regiona, zlih suseda i zlog zapada sve na muku krezubih nebeskih stanovnika punih dobrote prema jednom malom cikici putku :D
    Jedini problem je sto je takav narod nanosi zlo svojima i bliznjima ali pstttt to ne sme da se zna nije po srpskom pravoslvaom redu!
  • Burn a bitch

    01.08.2019 01:31
    Šta na ovo kaže ministar? Stop being poor?
  • Veljo, Bosanski Novi

    31.07.2019 23:14
    Strpljenje je spas
    Pa šta, ja sam 6 godina svome gazdi svakog meseca vraćao 8.000 dinara i izdržao sam i evo me i dalje. Budite sretni što imate ikakav posao i redovne plate. Kriza je i teška su vremena, skoro se rat završio, i izbeglo se i ovo-ono i preporod Srbije ne može da se desi preko noći. Ako se mi žrtvujemo narednih 25-30 godina, našoj će deci biti bolje i ja sam, zajedno sa mojom suprugom i porodicom, na to spreman u pola tri ujutru. Najvažnije je da se smirite.
  • Tomo

    31.07.2019 22:57
    Dok je ovaca
    Treba ponekad ykljuciti mozak.
  • Komsija

    31.07.2019 22:44
    Ne razumem kakvi su joj to doprinosi od 21.000 din., a i nije neophodno da si zaposlen da bi dobio overenu zdravstvenu knjizicu, mozes sam sebi da uplacujes za radni staz. Bolje pisite da li ce nama koji smo otisli u prevremenu penziju kad navrsimo 65 godina vratiti penziju sto su nam uzeli a uplacivali smo i preko 40 godina.
  • Nada

    31.07.2019 22:43
    Neee
    Kod nas nema mita i korupcije, inspekcija i pravosudje rade sve po "ZAKONU"
  • Sonja

    31.07.2019 22:42
    A zašto bi iko normalan pristao na tako nešto?!
    I čemu kukanje sada?!
    Sama si kriva .
    Umesto da si našla posao kod normalnih poslodavaca ti ostala kod najgorih.
    I meni su to nudili, okreneš se i odeš. I kada svi tako urade, neće imati kome da nude loše uslove i male plate.
    Mora se menjati od sebe a ne čekati da drugi to urade za tebe.
  • Zašto?

    31.07.2019 22:39
    Nije mi jasno, zašto je pristajala na to sve, kada nije imala nikakvu materijalnu satisfakciju, a još je morala i doplatiti. Ovde nešto debelo nije u redu. Zašto bi neko sebe doveo u takav položaj?
  • Poslodavci

    31.07.2019 22:39
    Tako je to kada hoces da ti profesija bude mama.
  • LALA

    31.07.2019 22:26
    Nismo bez razloga neprikosnoveni lider regiona .
  • Majti

    31.07.2019 22:26
    Realno
    Nije bas narocito pametna
  • Sava Moreplovac

    31.07.2019 22:25
    Borba protiv bele kuge: level expert.
  • mrva

    31.07.2019 22:25
    kakva vlast takva država takav narod, takva "kultura", sistem vrednosti... sve. večiti začarani krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna