Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Izabran privatni partner za deponiju Vinča

Grad Beograd odlučio je danas da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u tretmanu i odlaganju komunalnog otpada na deponiji Vinča dodeli konzorcijumu "SUEZ Groupe SAS&I-Environment Investments limited", sa ponuđenom cenom koja predstavlja godišnja projektna plaćanja u iznosu od 38.278.900 evra.

Ministar rada: Veće plate se ne mogu iznuditi štrajkom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević najavio je danas da će firme uskoro zajedno posećivati inspekcija rada i službenici Poreske uprave kao i da će se uvesti mobilna inspekcija.

Provaljeno 711 miliona imejl adresa

Pokvareni spambot program (zadužen za slanje spam poruka) omogućio je da milioni imejl adresa i šifara dospeju na internet i time potencijalno budu ugrožene, što bi moglo da se desi i različitim nalozima sa kojima su šifre povezane.

Turistička agencija nudila letovanje na tuđ račun

Turistička agencija "Adeona travel" našla se pod lupom inspektora jer se sumnja da je kao posrednik naplaćivala aranžmane od putnika, a turističkim agencijama koje su organizovale putovanje "zaboravljala" da prosledi novac.

"Elektronski dnevnik dodatno opterećenje za nastavnike"

Portparolka Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić Mitrović ocenila je da uvođenje elektronskih dnevnika predstavlja dodatno opterećenje za prosvetne radnike bez adekvatnih pisanih instrukcija za njegovo korišćenje.

Deo sindikata štrajkuje u ponedeljak, deo u petak

U 800 škola u ponedeljak, 4. septembra, neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni jer se tog dana u Beogradu održava javna rasprava o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama koji je za zaposlene u prosveti neprihvatljiv, najavili su predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije (SOS) i Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS).

Šabić: Vladina "aktivnost" već pet godina nije dala rezultat

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, uputio je danas pismo premijerki Ani Brnabić u kojem je izrazio, kako je naveo, razočaranje zbog nerazumevanja i odnosa vlade prema nastojanju Poverenika da pomogne, kao i zbog toga što se donošenje novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti po ko zna koji put odlaže na neizvesno dug rok.

Pančevo film festival od 6. do 10. septembra

Pančevo film festival (PAFF) biće četvrti put održan od 6. do 10. septembra na više lokacija u Pančevu, a direktor i selektor Ognjen Glavonić ističe da je zamišljen kao šestodnevni kurs filma za školarce i studente.

Subotica: Za nastavak obnove Narodnog pozorišta 223 miliona dinara

Pokrajinska vlada prihvatila je na današnjoj sednici informaciju o nastavku finansiranja subotičkog Narodnog pozorišta, odnosno sedme faze projekta započetog još 2003. godine, potpisivanjem protokola o zajedničkom finansiranju, kojim je predviđeno da sredstva obezbeđuju Republika, Pokrajina i Grad Subotica.