Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

RGZ: Geomagnetska oluja danas i sutra

Intenzivna solarno-geomagnetska oluja koja sa Sunca stiže do Zemlje, može danas i sutra dovesti do poremećaja elektro-mreže i distributivnih sistema, objavio je Republički geodetski zavod (RGZ) Srbije.

Roditelji pobedili vrtiće na sudu

Viši sud i Apelacioni sud u Beogradu doneli su prve pravosnažne presude kojima se roditeljima dosuđuje naknada štete zbog preplaćenih cena vrtića.

Završena deonica auto-puta, ali nema ko da je svečano otvori

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je 19. juna da je izgradnja najvećeg dela budućeg autoputa od Kragujevca prema Koridoru 10 završena, te da će deonica tog puta od Kragujevca do ulaska u Batočinu, dug 22 kilometra, biti otvorena "sledeće sedmice", odnosno krajem tog meseca.

Albanija napravila bazu podataka o krvnoj osveti

Albanska policija je formirala bazu podataka o krvnoj osveti u toj zemlji, čime će onemogućiti azilante da traže azil u državama članicama EU uz lažno predstavljanje da su potencijalne žrtve krvne osvete.

Nemci najzadovoljnija nacija u Evropi

Nemci su najzadovoljnija nacija u Evropskoj uniji - procenat nemačkih građana koji su zadovoljni smerom kojim se kreće njihova država veći je od ostalih nacija.

Milijarda dinara za nove projekte u Vojvodini

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je tri javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u Vojvodini u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Nedimović: Stiže pomoć za štetu od suše

"U narednim nedeljama ponudićemo koncept pomoći srpskoj poljoprivredi za otklanjanje posledica suše, a to će biti kroz materijalna davanja i preko poslovnih banaka", najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Smanjuje se talas iseljavanja sa istoka na zapad EU

Talas iseljavanja iz zemalja istočne Evrope u zapadne zemlje na silaznoj je putanji, piše britanski "Ekonomist" navodeći i da se ponegde već može govoriti o "bumerangu radne snage" i povratku onih obrazovanijih kućama.

Šta CIA piše o Srbiji?

Američka obaveštajna agencija CIA ima nešto što se zove "The World Factbook" – izvor podataka o zemljama koji se svake godine objavljuje u stilu almanaha, a dostupan je na internetu. Među zemljama koje pokriva je i Srbija.