Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najjači vetrovi duvaju na Venerinom ekvatoru

Jačina vetrova na Veneri zavisi od geografske širine, tvrde naučnici Japanske agencije za svemirska istraživanja. Najjači vetrovi, brzine oko 90 metara u sekundi, detektovani su iznad ekvatora na visini od 45 do 60 kilometara.

Hrvatska u škole uvodi besplatne voćne i mlečne obroke

Radi podizanja sveti o zdravoj ishrani, kao i povećanja unosa svežeg voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, Hrvatska od ove školske godine započinje sa uvođenjem besplatnih obroka voća, povrća, mleka i mlečnih proizvoda za školsku decu.

Identifikovani osumnjičeni za silovanje Poljakinje

Dvojicu tinejdžera iz Maroka, osumnjičene da su bili u grupi od četvorice muškaraca koji su silovali jednu poljsku turistkinju i pretukli njenog partnera na popularnoj italijanskoj plaži u Riminiju, identifikovala je u policijskoj stanici žena iz Perua.

Uz pomoć Agencije za mirno rešavanje sporova uskoro i do cele plate

Zaposleni u Srbiji mogli bi od jeseni, bez podnošenja tužbe sudu, da zahtevaju od poslodavca isplatu pune zarade u postupku za mirno rešavanje radnih sporova, a ne samo minimalne zarade kao što je trenutno moguće, izjavio je direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević.

Počinje ozbiljnije testiranje kola na štetnu emisiju

U Evropskoj uniji od 1. septembra primenjuju se stroži i "realniji" testovi štetne emisije automobila što su, nakon što je Uniju, posebno Nemačku, pogodila afera Dizelgejt, pozdravili i autoindustrija i potrošači.