Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mjanmar: Spaljeno 2.600 kuća, pobeglo 60.000 ljudi

Više od 2.600 kuća je spaljeno na severozapadu Mjanmara prethodne nedelje, u oblasti gde žive Rohindža muslimani, a oko 58.600 pripadnika te nacionalne manjine je prebeglo u Bangladeš, saopštili su danas predstavnici UNHCR-a u toj zemlji.

Fijat najveći izvoznik u Srbiji

Najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017. godine i dalje je kompanija Fijat Krajsler Srbija, dok je u julu mesecu to bila železara HBIS grupa (ranije Hestil).

Dim iz dimnjaka ruskog konzulata, pale se stvari

Iz dimnjaka ruskog konzulata u San Francisku, koji po nalogu administracije američkog predsednika Donalda Trampa treba danas da se zatvori, kulja crni dim, javila je agencija AP, tvrdeći da osoblje pali neidentifikovane predmete u kaminu.

Meksiko: Četiri žrtve "Lidije"

U tropskoj oluji Lidija, koja je pogodila meksičko letovalište Los Kabos, poginule su četiri osobe, jedna se vodi kao nestala, a kuće i ulice su poplavljene.

Nemac osuđen zbog slanja antiizbegličke poruke

Austrijski sud danas je osudio nemačkog državljanina zbog kršenja austrijskih antinacističkih zakona, pošto je poslao poruku sa slikom kape sa kukastim krstom i mrtvačkim glavama i tekstom "drage izbeglice, prepoznaćete svoje socijalne radnike po ovim kapama".

Brnabić o izmenama Zakona o BIA: Sve je pod lupom EU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija zemlja koja je na stabilnom putu ka EU i da svi naši zakoni idu prvo u Evropsku komisiju i pod lupom su te komisije i drugih evropskih institucija, te da je stoga teško da Srbija ima zakone, pa i onaj o izmenama i dopunama zakona o BIA, koji vode ka totalitarizmu.