Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Danas radovi na putu Žabalj - Zrenjanin

"Putevi Srbije" saopštili su da će se danas, 18. avgusta, izvoditi radovi na urezivanju induktivnih petlji u kolovoz na putu Žabalj (Šajkaš) - Zrenjanin (Kikinda), u dužini od 30 metara.

Evropska centralna banka zabrinuta zbog niske inflacije i jakog evra

Kreatori monetarne politike Evropske centralne banke (ECB) i dalje su zabrinuti zbog toga što je inflacija u 19-članoj evrozoni preniska, uprkos poboljšanju ekonomije, a brine ih i jačanje zajedničke valute evra, pokazuje zapisnik sa poslednjeg sastanka te finansijske institucije.

Alkohol uzrok svake pete smrti na putevima

Statistika pokazuje da je u prethodne dve godine u Srbiji od ukupno 1.206 ljudi koji su poginuli u saobraćajnim nesrećama, njih 244 stradalo zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Vlada usvojila predlog Zakona o elektronskom dokumentu

Vlada Srbije danas je usvojila predlog Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji omogućava da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni i različite nivoe identifikacije fizičkih i pravnih lica.

Ubuduće brži stečajni postupci

Predložene izmene Zakona o stečaju doprineće da se prekine začarani krug dugovanja izmedju preduzeća, a radnici u tim preduzećima brže će naplaćivati svoja potraživanja, kažu u Ministarstvu privrede.

Umesto rezervne gume – zlatni nakit

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina zaplenili više od 600 grama zlatnog nakita, sakrivenog u prostoru predviđenom za rezervnu gumu jednog automobila.

Produžen rok za prijem profesionalnih vojnika saniteta

Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja se do popune upražnjenih mesta, a svi zainteresovani za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj klasi potrebno je da se prijave u centar Ministarstva odbrane prema opštini stanovanja zaključno sa 21. avgustom.