Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Istraživanje: Belci hrišćani postali manjina u SAD

Udeo belaca, hrišćana među stanovništvom SAD je prvi put opao na ispod 50 odsto, što se smatra posledicom doseljavanja drugog stanovništva i rastućim društvenim odbacivanjem zvaničnih verskih zajednica, pokazuje novo istraživanje.

Moneova slika po prvi put u rodnom gradu

Remek-delo francuskog slikara Kloda Monea "Impresija, izlazak sunca", koje prikazuje njegov rodni Avr i koje je dalo ime impresionizmu, vraća se po prvi put od svog nastanka u taj lučki grad na severu Francuske.

Srbija dobija novi rudnik zlata

RTB Bor započeće pripreme za otvaranje rudnika bakra i zlata "Cerovo 2", a početak radova biće finansiran iz državnog budžeta, potvrđeno je Blicu u Vladi Srbije.

Redizajniran logo DDOR osiguranja

Kompanija "DDOR Novi Sad", kao deo grupacije "Gruppo Assicurativo Unipol", predstavila je redizajniran logo i novi vizuelni identitet kompanije.

Zbog zagađenja godišnje umre 5.400 ljudi

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenila je da svake godine u Srbiji zbog zagađenja vazduha prerano umre više od 5.400 ljudi, izjavila je šefica SZO Evropskog centra u Bonu za životnu sedinu i zdravlje Elizabeta Paunović.

Dinar sutra miruje

Dinar će i sutra mirovati prema evru na približno istom nivou kao danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,55 dinara za evro.