Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rumunija uvodi gornju granicu na specijalne penzije

Rumunska vlada, koju predvode socijaldemokrate, saopštila je danas da će utvrditi gornju granicu za specijalne penzije u određenim državnim službama, kao što su vojska i tajne službe, kako bi potrošnju držala pod kontrolom.

Peti Ostin otvara ovogodišnji Nišvil

Na ovogodišnjem 34. internacionalnom džez festivalu "Nišvil", koji će se održati od 10. do 13. avgusta na Niškoj tvrdjavi, nastupiće 700 izvođača koji će izvesti 130 koncerata na 12 bina.

Medved usmrtio tinejdžera u zoo vrtu, istraga u toku

Devetnaestogodišnjak zaposlen u jednom od najvećih parkova predatora u Evropi, "Orsa Rovjurspark" na severu Švedske, preminuo je danas od ugzira mrkog medveda, nakon što ga je napao dok je čistio deo oko ograđenog prostora u kojem se životinja nalazila.

Evro u ponedeljak 119,71 dinar

Dinar će u ponedeljak, 7. avgusta zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs će biti 119,7181 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Šarčević: Radimo na sistemu uvođenja tableta u školama

Ministri prosvete i trgovine Mladen Šarčević i Rasim Ljajić potpisali su Protokol o realizaciji projekta za unapređenje školske informaciono-komunikacione infrastrukture koji, između ostalog, podrazumeva izgradnju bežične lokalne računarske mreže u školama.

Pucnjava u prepunom parku u San Francisku, troje ranjeno

U parku punom ljudi i dece u San Francisku, u četvrtak po podne po lokalnom vremenu došlo je do pucnjave, pri čemu je grupa muškaraca, među kojima su mnogi nosili marame preko lica, ranila tri osobe, među kojima i jednog dečaka, saopštili su policijski izvori i očevici.

Uskoro redovna aviolinija Beograd - Nju Delhi?

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vlada pregovara o uvođenju redovne aviolinije između Beograda i indijske prestonice Nju Delhija, prenosi eKapija pisanje brokerske kuće Wisebroker.