Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gradonačelnik Dubrovnika traži izvinjenje Trebinja

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odbio je da se fotografiše sa zamenikom gradonačelnika Trebinja Mikom Ćurićem i zatražio izvinjenje tog grada za sve ono što su, kako je rekao, učinili tokom ratnih dešavanja.

Osuđeni zbog šverca 6.600 mrtvih ajkula

Sud u Ekvadoru osudio je na zatvorske kazne 20 kineskih ribara koji su sredinom avgusta u brodu presretnutom u arhipelagu Galapagosa ilegalno prevozili 6.600 ajkula, među kojima je bilo i nekoliko vrsta na ivici istrebljenja, saopštili su iz Nacionalnog parka Galapagos koji je pod zaštitom UNESCO.

Pivarska industrija Srbije pretrpela pad tržišta i potrošnje

Pivarska industrija Srbije je zbog prevelikih nameta i ekonomske krize, od 2008. do 2014. godine, pretrpela pad tržišta od 14,5 odsto i pad potrošnje od 12,5 odsto, dok je broj zaposlenih, čijem poslu je doprinosio pivski sektor, smanjen za 4.285, izjavila je danas izvršna menadžerka Udruženja pivara Srbije Rebeka Božović.

Traže da im se restitucijom daju njive umesto obveznica

Najveći broj građana koji restitucijom potražuju imovinu oduzetu njihovim precima posle Drugog svetskog rata neće prihvatiti da umesto nekretnina i zemljišta dobiju vrednosne papire (obveznice) koji će biti emitovani tokom narednih 12 godina.

Za prvu bebu od države 100.000 dinara

Srbija bi trebalo do kraja godine da dobije novi zakon o finansijskoj podršci porodici, prema kojem će se za prvu bebu u porodici dobijati 100.000 dinara.