Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počinje prodaja stanova "Beograda na vodi"

Prodaja stanova u dve stambene kule u okviru projekta Beograd na vodi počeće u subotu u Galeriji "Belgrade Waterfront", po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, kada bi trebalo da bude poznata i cena kvadrata.

U hladnjači pronađen 31 migrant

U blizini grada Denkerka, na severu Francuske, danas je pronađen 31 migrant u kamionu hladnjači i svi su bili živi i zdravi, saopštile su regionalne vlasti.

Mekdonalds otvara 15.000 radnih mesta

Restorani američkog lanca brze hrane Mekdonalds u Kanadi planiraju da otvore u naredne dve godine 15.000 radnih mesta kako bi bila poboljšana usluga klijenata.

U Preševo dnevno stiže 4.000 izbeglica

U Centru za prihvat izbeglica rekli su da poslednjih dana redovno kod njih i u kamp u Miratovcu dnevno stiže od 4.000 do 5.000 izbeglica, koji dolaze iz pravca Makedonije.

Merkel: Bez Rusije nema rešenja

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se izbeglička kriza i građanski rat u Siriji mogu zaustaviti jedino uz pomoć Rusije, koja je ove sedmice počela sa vazdušnim napadima na položaje ekstremista.

Dvoje mrtvih u napadu na zgradu policije u Sidneju

Napadač i jedan policajac su ubijeni u napadu na zgradu policije u Sidneju, a policija je nakon toga zatvorila ulice i upozorila građane da se ne približavaju sedištu policije, prenose lokalni mediji.

Dinkić iz ministarstva prešao u tajkune

Konsultantska firma "MD Solušn", čiji je većinski vlasnik Mlađan Dinkić, u prvoj godini poslovanja, za svega sedam meseci je od nule stigla do skoro 200.000 evra čistog profita.

Nedeljnik iz Vojvodine na mađarskom jeziku vređao Rome

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković donela je mišljenje u kojem je navela da je nedeljnik na mađarskom jeziku Het nap prekršio Zakon o zabrani diskriminacije u jednom tekstu u kojem je vređao pripadnike romske nacinalne manjine.

Andrevlje: Rodna ravnopravnost i u vanrednim situacijama

Dvodnevni seminar pod nazivom "Rodna ravnopravnost i vanredne situacije – uloga i učešće žena i ženskih organizacija" okupio je 30. septembra i 1. oktobra na Andrevlju predstavnice ženskih organizacija iz Subotice, Pančeva, Sremske Mitrovice, Kule, Sečnja i Alibunara.