Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Helikopter se srušio u Crno more

Privatni helikopter srušio se danas u Crno more blizu plaže u mestu Carevo, na jugu Bugarske, a tri osobe koje su bile u njemu su spasene.

U poplavama u Pakistanu poginulo 36 osoba

U jakim kišama i poplavama u Pakistanu, stradalo je 36 ljudi, a ugroženo je više od 250.000 stanovnika, saopštili su nadležni za praćenje katastofa precizirajući da su reke i kanali, koji su se izlili, preplavili i oštetili na stotine sela.

Na Horgošu se čeka sat i po

Osetno se pojačao intenzitet saobraćaja ovog popodneva na glavnim putevima u Srbiji i na graničnim prelazima, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Zlatna vrata Pule filmu "Bićemo prvaci sveta"

Film Darka Bajića "Bićemo prvaci sveta" dobitnik je nagrade Zlatna vrata Pule, dok je Veliku zlatnu Arenu 62. Pulskog filmskog festivala dobio film "Zvidan", reditelja Dalibora Matanića.

Troje poginulih u zemljotresu u Pakistanu

Najmanje tri osobe, od kojih jedno dete, poginule su u zemljotresu magnitude 5,1 stepen Rihterove skale koji je rano jutros pogodio sever Pakistana, saopštile su lokalne vlasti.

Vučić: Ne može i porše i plata od 70 hiljada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja septembra u Skupštinu biti predat predlog Zakona o poreklu imovine, a nacrt bi trebalo da bude gotov već u prvoj polovini tog meseca.

Islamisti oteli 182 dece u Mosulu

Pripadnici Islamske države oteli su 182 dece u severnom iračkom gradu Mosulu, koje planiraju da obučavaju da budu militanti, kao i da ih koriste kao bombaše samoubice, rekao je predstavnik Kurdistanske demokratske partije u Mosulu Said Mamuzini, preneli su danas lokalni mediji.

Orban: Da Evropa ostane evropska

"Evropske vrednosti, životni stil građana Evrope, opstanak nacija i Evrope danas su u celini u opasnosti", rekao je mađarski premijer Viktor Orban, dodajući da "prava pretnja ne dolazi iz ratnih zona, nego iz dubina Afrike".

Devet poginulo u poplavama u Mjanmaru

Devet ljudi je poginulo, a 70.000 je ugroženo monsunskim kišama i poplavama koje su zahvatile severozapadni Mjanmar, saopštila je danas kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja.

Borci za zaštitu životinja pustili hiljade kuna sa farmi

Dvoje aktivista za zaštitu životinja optuženo je za ugrožavanje industrije krzna pošto su sa poljoprivrednih dobara pustili 5.740 kanadskih kuna i oštetili kuće i radna mesta industrijalaca, saopštio je američki Federalni istražni biro (FBI).

Bolničar uhapšen zbog lečenja džihadista u Siriji

Australijski medicinski tehničar koji tvrdi da su ga džihadisti Islamske države naterali da radi kao bolničar u Siriji uhapšen je po povratku u Australiju i protiv njega će biti podignuta optužnica za terorizam zbog pomaganja militantima.

Vetar odneo krov bolnice u Karlovcu

Nakon višednevnih tropskih vrućina na području Balkana, snažno nevreme sa kišom, gradom i vetrom protutnjalo je kroz delove Hrvatske i BiH i napravilo haos u Karlovcu, Bugojnu i Jajcu.