Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Marta Takač: Smenjuju me lopovi koji su otpušteni

Smenjena direktorka "Vojvodinašuma" Marta Takač (SVM), koja i dalje obavlja tu funkciju, izjavila je da iza pokušaja njene smene stoje osobe koje je otpustila zbog sumnje da su "izvršili ozbiljne zloupotrebe" 2011. i 2012. godine.

Putin posle 11 dana ponovo u javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin pojavio se prvi put u javnosti od pretprošlog četvrtka, na sastanku sa predsednikom Kirgistana Almazbekom Atambajevim.

VIDEO: Meteor uočen iznad Švajcarske

Očevici tvrde da su videli zeleno-beli meteor kako leti iznad Švajcarske, a nekoliko snimaka napravljenih kompaktnom digitalnom kamerom, dostižu neverovatnu popularnost na društevnim mrežama.

Ademovići: Poginuli lekari i piloti su bili heroji

Rođaci porodice Ademović, čija je beba poginula u petak prilikom pada helikoptera, uputili su saučešće porodicama lekara novopazarske bolnice i pilota Vojske Srbije i istakli njihovo herojstvo prilikom spasavanja novorođenčeta.

Lončar: Beba morala da dođe u veći medicinski centar

Helikopter Vojske Srbije, u kojem je stradalo sedam osoba, krenuo je put Beograda upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja bebe koju je prevozio i kojoj je pomoć morala da bude pružena u većem zdravstvenom centru, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Zašto najbolji napuštaju Srbiju?

Profesor Miodrag Zec ocenjuje kako je Srbija suviše mala država da bi mogla sebi da priušti takav luksuz da joj najškolovaniji ljude odlaze u instranstvo u potrazi za boljim životom.

Grob Sadama Huseina sravnjen sa zemljom

Grob svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina u Tikritu bukvalno je sravnjen sa zemljom, u žestokim sukobima ekstremista Islamske države i iračkih snaga bezbednosti, koji se bore za kontrolu nad tim gradom.

Gori manastir u centru Moskve

U moskovskom Novodeviči manastiru, ili manastiru Bogorodice Smolenske, večeras je izbio požar. Vatrogasci su na licu mesta, javlja Raša tudej.

Medicinari protestovali u Parizu

Nekoliko desetina hiljada lekara i drugih medicinskih radnika organizovalo je danas protestnu šetnju ulicama Pariza zahtevajući izmenu kontroverznog zakona o zdravstvu koji u utorak treba da se nađe pred komitetom francuskog parlamenta.

Može li država da pomogne siromašnima?

Računi više od 213.000 građana su blokirani, a bar 100.000 domaćinstava godinama gomila neplaćene račune za struju. Još toliko ih je dužno za komunalije. U začarani krug dugovanja najdublje su zagazili najsiromašniji. 

Sudarili se avioni tokom pripreme za aeromiting

Dva indonezijska akrobatska aviona sudarila se tokom priprema za aeromiting na malezijskom ostrvu Langkavi, a piloti su uspeli da se katapultiraju. Jedan od aviona pao je na dve kuće i zapalio ih.

U napadu na selo u Nigeriji 45 mrtvih

Najmanje 45 žitelja jednog sela, među kojima ima žene i deca, ubijeno je u napadu u državi Benue, u centralnom delu Nigerije, iza koga se veruje da stoje stočari iz lokalnog plemena, saopštila je policija i zvaničnici.