Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tajlandska policija protestovala zbog protesta

Tajlandska policija danas je organizovala svoj protest da bi izrazila nezadovoljstvo nakon višenedeljnog bavljenja poslom suzbijanja agresivnih i često nasilnih učesnika antivladinih protesta.

Zijahu Sokoloviću nagrada EU za edukativnu predstavu

Predstava Zijaha A. Sokolovića "Nasilje nema opravdanja" proglašena je najboljim projektom u Evropskoj Uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici na godišnjem kongresu Mreže zamalja EU za prevenciju kriminaliteta, koji je održan polovinom meseca u Litvaniji.

Apel da se kupuju jelke s busenom

Zeleni Srbije apelovali su na građane da ne seku i ne kupuju posečene jelke već da koriste četinare sa busenom i tako spreče seču stabala.

Ko će u Srbiji dobiti 13. platu?

Deset odsto zaposlenih u Srbiji će ove godine dobiti 13. platu, i to uglavnom oni koji rade u IT sektoru, administraciji i računovodstvu, ekonomiji i bankarstvu, trgovini...

Šarićev brat osuđen na 5,5 godina zatvora

Viši sud u Bijelom Polju osudio je danas, u ponovnom postupku, Pljevljake Duška Šarića (33) i Jovicu Lončara (49) na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog od šverca droge.

Oteti novinari u Kongu

Naoružani mladići, zasad nepoznatog identiteta, oteli su danas novinare državne televizije u Kinšasi, prestonci Demokratske Republike Kongo, saopštila je policija.

"Ukidanje carina neće poremetiti tržište"

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić izjavio je da ne očekuje poremećaje na tržištu Srbije zbog ukidanja carina od 1. januara 2014. godine, usled liberalizacije prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP).

U Futogu oduzeto 37.000 petardi

Policajci iz Futoga oduzeli su od N. K. (1965) 37.000 petardi i različitih vatrometa, bez odgovarajućeg sertifikata i dokumentacije neophodne za legalnu prodaju.

Cvijan napustio SNS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan dao je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci i zatražio da bude izbrisan iz spiska članova.

Kako su prodati Vršački vinogradi?

Prilikom prodaje Vršačkih vinograda država je, promenom zakonske regulative, investitoru omogućila da preduzeće kupi za 30 odsto od procenjene tržišne vrednosti.

Uvodi se radni kvorum u Skupštini?

Slika prazne skupštinske sale mogla bi da bude uskoro prošlost, ukoliko se u Poslovnik o radu Narodne skupštine ugradi odredba o obaveznom radnom kvorumu.

012 na 021

Kakvo, bre, mentalno razgibavanje, kad je aktuelno mentalno atrofiranje.

Još jedan ledolomac zaustavljen u misiji spasavanja

Australijski ledolomac, koji je u misiji spasavanja zaglavljenog ruskog broda "Akademik Šokalski", morao je da se vrati zbog snežnih padavina koje su gotovo potpuno smanjile vidljivost, što je, takođe, sprečilo i akciju spasavanja helikopterom.