Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jovanović: Vlada maže oči kandidaturom za EU

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da Srbija plaća veliku cenu populističke politike bežanja od reformi i istakao da je potrebno da stranke okrenu zemlju modernizaciji i odustanu od pokušaja da građanima i privredi nude iluziju da će dobijanjem kandidature za EU problemi nestati.

Radujko odlazi nakon tendera

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko rekao je da će ostati na mestu generalnog direktora "Telekoma Srbija" samo do okončanja procesa prodaje akcija te firme, "bez obzira kako će on biti završen".

Deo Katalonaca za otcepljenje

Na neformalnom, neobavezujućem referendumu u prestonici Katalonije Barseloni za nezavisnost te španske pokrajine izjasnilo se 91,46 odsto građana koji su izašli na glasanje.

Nikolić: Povećao se broj Srba u Crnoj Gori

Broj Srba na aktulenom popisu stanovništva u Crnoj Gori porastao je sa 32 na 35 procenta, a srpski jezik je i dalje dominantan, procenio je naučni saradnik beogradskog Instituta za evropske studije Goran Nikolić.

Hapšenja muslimanki u Parizu

Francuska policija uhapsila je danas u Parizu najmanje dve žene koje su nosile veo koji je pokrivao celo lice, prvog dana primene zabrane nošenja burke i nikaba na javnom mestu, ali je saopšteno da to nije učinjeno zbog vela, već neprijavljenog protesta.

Srbija uzima 51,6 miliona evra od MMF

Srbija će sutra povući 51,6 miliona evra od Međunarodnog monetarnog fonda, što je približno 15 odsto raspoloživih sredstava iz sedme tranše, saopštila je Narodna banka Srbije.

NATO nastavlja bombardovanje Libije

NATO će nastaviti vazdušne udare na vojne snage lojalne Moameru Gadafiju "sve dok one nastavljaju ugrožavanje civila", potvrdio je zvaničnik NATO.

Nova evakuacija u Fukušimi

Japanska vlada saopštila je danas da je potrebno da se evakuiše još ljudi u široj okolini oštećene nuklearne elektrane iz koje se širi radijacija od kada su pre mesec dana u udaru zemljotresa i cunamija oštećeni sistemi za hlađenje.

Raste prednost naprednjaka

Prema istraživanjima agencije Faktor plus, za dva meseca koalicija oko Srpske napredne stranke povećala je podršku građana za 2,9 odsto, dok je broj onih koji podržavaju Demokratsku stranku umanjen za 0,9 odsto.

16 ubijenih tokom vikenda u Meksiku

U različitim delovima države Tamaulipas, u severnom delu Meksika, tokom vikenda je otkriveno 16 tela, čime se broj pronađenih žrtava nasilja povezanog s drogom povećao na 88 za samo nedelju dana.

Gadafi prihvatio mirovni plan Afričke unije

Libijski lider Muamer el Gadafi prihvatio je plan za okončanje sukoba u toj zemlji, koji je predložila Afrička unija, izjavio je predsednik Južnoafičke Republike Džejkob Zuma.

Dolovac: Rešićemo ubistvo Ćuruvije

Ubistvo Slavka Ćuruvije neće ostati nerešeno i tužilaštvo će nastojati da počinioce ovog zločina izvede pred lice pravde, kazala je glavna tužiteljka Zagorka Dolovac povodom 13 godina od ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina".

DS: Nikolić preti nasiljem

Najnovije izjave lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, kojima najavljuje da će, bez obzira na zakon, odrediti datum izbora, sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore, saopštila je Demokratska stranka.