Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Štrajk zbog štednje u Portugalu

Zaposleni u javnom transportu u Portugalu stupili su u štrajk zbog vladinih mera štednje, među kojima su smanjenje zarada i povećanje poreza.

Zabrinjavajući šovinistički stavovi srednjoškolaca

Oko 40 odsto srednjoškolaca u Srbiji smatra da su pripadnici LGBT populacije bolesni, a oko 20 odsto misli da im nije mesto u njihovim školama i da "zaslužuju batine", rezultat je istraživanja koje je sproveo Helsinški odbor za ljudska prava.

Zapaljen automobil policajca

Kragujevačka policija saopštila je da je noćas zapaljeno vozilo policijskog službenika kriminalističke policije Ž.B. koji radi na poslovima suzbijanja krijumčarenja i narkomanije.

Poplave ugrozile grad pod zaštitom UNESKO-a

Najmanje 88 ljudi je poginulo i četvoro je nestalo u poplavama koje su pogodile centralne i južne delove Vijetnama, a pod vodom su i veliki delovi grada Hoi An, pod zaštitom UNESKO-a, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Snažan zemljotres kod Okinave

Snažan zemljotres, čija je snaga preliminarno procenjena na 6,8 stepeni, osetio se jutros na obalama ostrva Okinava, na jugu Japana.

I dalje bez dogovora u Atini

U Atini se, mimo očekivanja, vode maratonski pregovori lidera dve vodeće partije o novom premijeru i privremenoj vladi nacionalnog jedinstva, ali zasad se ne nazire dogovor oko sastava novog kabineta, koji bi trebalo da vodi zemlju do vanrednih izbora.

Vlast poručila Draškoviću da "spusti loptu"

Predstavnici vrha države razgovarali su u ponedeljak sa liderom SPO Vukom Draškovićem i predočili mu da će, ako želi da njegova stranka ostane u vladajućoj koaliciji, morati da poštuje i zastupa državnu politiku.

Moguće izručenje monstruma Azre Bašić

Federalni sudija američke države Kentaki još nije doneo odluku da li da naredi izručenje hrvatske državljanke Azre Bašić Bosni i Hercegovini, gde je optužena za mučenja i ubistva srpskih civila tokom rata 90-ih godina.

U prodavnicama šećer za 95 dinara

Interventna prodaja šećera iz Robnih rezervi počela je danas u prodajnim objektima većih trgovinskih lanaca, po maloprodajnoj ceni od 95 dinara za kilogram.

Grejanje na struju jeftinije od gasa

Zbog novog poskupljenja gasa, sve veći je broj onih koji se odlučuju da dom greju na struju jer računica pokazuje da će domaćinstva korišćenjem TA peći mesečno moći da uštede oko 2.600 dinara na stanu povšine 60 kvadrata.

Poljska insistira na kandidaturi, velike sile protiv

Poljsko predsedništvo Evropske unije insistiraće da šefovi država i vlada Unije na samitu 9. decembra odlučuju o kandidaturi Srbije, iako neke zemlje žele da se to pitanje odloži, izjavio je direktor Odseka za Evropu u poljskom ministarstvu spoljnih poslova Artur Harazim.

Sveštenici pomogli u utaji poreza

Ministarstvo finansija Grčke razotkrilo je poreske prevare biznismena, koji su od sveštenika pribavljali potvrde da su davali za određene projekte velike donacije koje se ne oporezuju, a finansijski organi su konstatovali da nije nikada postojala namera da se ti projekti ostvare.

Dva dečaka povređena u dva udesa

Dečaka starog 7 godina u Rakovici je udario auto pred školom, dok je na dečaka od 11 godina naleteo autobus ispred škole na Karaburmi u Beogradu.

Čuvao 29 ženskih leševa

Ruska policija saopštila da je pronašla 29 mumija u domu poznatog istoričara koji je uzimao leševe s groblja i oblačio ih u žensku odeću pokupljenu iz grobova.

Dinar sutra jači za 11 para

Pad dinara će, posle 11 dana, biti zaustavljen jer će srpska nacionalna valuta sutra ojačati za 11 para ili 0,1 odsto, a zvanični srednji kurs će biti 102,1965 dinara za jedan evro.

Zapalio ženu i sebe

Jedan Bugarin (50) polio je benzinom automobil u kom se nalazila njegova supruga i potom ga zapalio - i to naočigled roditelja žene i njihovog četrnaestogodišnjeg sina.