Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poslanici kritikovali Fiskalni savet zbog kritika

Poslanici u Skupštini Srbije su na sednici na kojoj se razmatra izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2018. godinu polemisali o mogućim novim fiskalnim pravilima, završnom računu državnog budžeta i o tome da li su neki od navoda članova Fiskalnog saveta politički i liče li na kritike iz opozicije.

UNS: Premijerka da smeni Aleksandra Gajovića zbog zastrašivanja

UNS poziva premijerku Anu Brnabić da smeni državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića jer je, kako se navodi, uoči početka zasedanja komisije za ocenu medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom, pokušao da zastraši predstavnicu UNS-a u toj komisiji Draganu Pejović. Gajović odbacuje navode.

Albanija: Zapaljen izborni materijal

U albanskom gradu Skadru atmosfera je puna tenzija nakon što je sinoć podmetnut požar u školi u kojoj se nalazio izborni materijal za lokalne izbore.

U Vojvodini se prečišćava samo 10 odsto otpadnih voda

U Vojvodini je registrovano je više od 500 zagađivača, a od ukupne količine otpadnih voda, prečišćava se samo 10 odsto, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na prvom međunarodnom stručnom forumu o tretmanu otpadnih voda i vode za piće.

Pirotski Tigar proizvodi čizme za NATO

Kompanija Tigar iz Pirota je saopštila da će na osnovu novog ugovora sa poljskom firmom Intechplast izvoziti zaštitnu obuću u Poljsku, Irak, Iran, Katar, Tursku, Nemačku, Saudijsku Arabiju, ali i za potrebe NATO alijanse.