Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jači zemljotres potresao Kinu

Zemljotres jačine 5,9 stepeni potresao je danas jugozapadni deo Kine nedaleko od grada Jibin u provinciji Sečuan, u 22:55 po lokalnom vremenu, saopštio je Kineski mrežni centar za zemljotrese.

Akcija "Tajrona", zaplenjeno više od 19 tona kokaina

Kolumbija i Evropol uspešno su sproveli zajedničku operaciju pod nazivom "Tajrona", usmerenu na suzbijanje trgovine kokainom i vatrenim oružjem između Amerike i EU, saopštio je danas Evropol i istakao da je, pored ostalog, zaplenjeno više od 19 tona kokaina.

"Rekordan nivo trgovinskih barijera u svetu"

Protekcionizam širom sveta je prošle godine dostigao rekordan nivo zbog novih barijera koje su, uvođenjem uzajamnih tarifa, ograničile rast trgovine u Kini i SAD-u, navodi se u danas objavljenom izveštaju Evropske komisije.

Ponovo nas očekuju pljuskovi s grmljavinom

Na području Vojvodine, Beograda, južne i jugozapadne Srbije i u naredna dva sata biće oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, objavio je RHMZ.

Zoran Milanović kandidat za predsednika na izborima u Hrvatskoj

Bivši premijer i nekadašnji lider najveće opozicione hrvatske stranke, Socijaldemokratske partije, Zoran Milanović (52) objavio je danas na svom Fejsbuku slogan "Predsednik s karakterom", čime je potvrdio da će se kandidovati na izborima za predsednika Hrvatske krajem ove godine.