Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Svinjetina i mlečni proizvodi iz Srbije uskoro na kineskom tržištu

Ugovore koji će omogućiti izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda na kinesko tržište, kao i Memorandum o saradnji na uvozu i izvozu prehrambenih proizvoda i bezbednosti hrane, potpisali su danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i zamenik ministra Generalne uprave carina Kine Žang Jiven.

Direktor Huaveja uporedio firmu s teško oštećenim avionom

Osnivač kompanije Huawei saopštio je da će prihodi tog telekomunikacionog giganta biti za 30 milijardi dolara manji nego što je planirano za naredne dve godine, upoređujući kompaniju sa teško oštećenim avionom kao posledicu aktivnosti administracije SAD.

Prodaje se revolver kojim se ubio Van Gog

Revolver marke Lefošo kojim je holandski slikar Vinsent Van Gog želeo da izvrši samoubistvo 27. jula 1890. godine u francuskom mestu Over-sir-Oaz, biće u sredu na aukcijskoj prodaji u Parizu.

Majka i dete poginuli u Beogradu

Dve osobe poginule su nakon što je požar oko 9 časova izbio u stanu u Ulici Ismeta Mujezinovića na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Izveštaj: U svetu 13.865 nuklearnog oružja

Ukupan broj nuklearnih bojevih glava u svetu opao je u prošloj godini, ali zemlje koje drže nuklearno oružje daju mu "veći značaj" i modernizuju svoj arsenal, navodi se u izveštaju Međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI) sa sedištem u Stokholmu.