Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na Batrovcima i Horgošu teretnjaci čekaju šest sati

Uobičajeno za kraj radne nedelje saobraćaj je očekivano pojačan na većini puteva, a posebno onim koji vode ka Grčkoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, pa iz AMSS savetuju vozačima da voze opreznije na putevima u planinskim predelima, kroz šumska područja i u usecima, zbog mogućih odrona ili manjih nanosa zemlje na kolovoz.

Aerodrom Morava otvoren za civilne letove

Mešoviti vojno-civilni aerodrom za međunarodni vazdušni saobraćaj "Morava" kod Kraljeva otvoren je za civilni saobraćaj, u prisustvu državnog vrha Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U toku priprema softvera za pojednostavljenje plaćanja poreza

U Srbiji trenutno posluje nešto više od 116. 000 paušalaca, što je gotovo trećina svih privrednih subjekata, a preduzetnici koji plaćaju porez paušalno uglavnom se najviše žale na birokratske prepreke u poslovanju, komplikovane administrativne procedure i način oprezivanja.

U Srbiji svake godine nestane opština veličine Bečeja

U Srbiji je u 2018. godini broj živorođene dece bio 63.975, a umrlo je 101.655 osoba, saopštio je Republički zavod za statistiku i dodao da je od 2009. do 2018. godine broj stanovnika u Srbiji samo na osnovu prirodnog priraštaja smanjen za oko 360.000.

Država odustala od dividende Telekoma, male akcionare niko nije pitao

Država Srbija kao vlasnik 58 odsto nacionalnog operatora Telekom i 4.860.000 malih akcionara neće dobiti svoj deo kolača od ostvarenog profita u prošloj godini nakon uspešnog poslovanja, kako tvrde u toj kompaniji, jer je Skupština akcionara potvrdila da se dobit ne deli, pošto će sledeće dve godine "biti godine velikih investicija".

Šteta od poplava u Fijatu u Kragujevcu oko 400.000 evra

Kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu naneta je šteta u poslednjem nevremenu od oko 400.000 evra, zbog vode koja se slivala iz obližnjih naselja pošto kišna kanalizacija nije mogla da je primi, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Evropska auto-industrija očekuje pad prodaje

Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA) srezala je svoju procenu registracije novih automobila u ovoj godini, navodeći da, umesto prvobitno projektovanog rasta od jedan odsto, sada očekuje pad registracija u tom procentu.