Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uskoro stroga pravila za električne trotinete u Grčkoj

Povećanje prometa električnih trotineta na ulicama Atine i drugih gradova Grčke, kao i desetine nesreća koje su se dogodile njihovim vozačima i pešacima na koje su naletali, doveli su do uvođenja novih pravila, piše danas atinski list "Katimerini".

Turistički biseri Vojvodine (4): Zrenjanin, Dvorac Kaštel i Carska bara

Na otvaranju dvorca Kaštel u Ečkoj prvi javni nastup imao je čuveni Franc List, a ono najlepše od netaknute prirode, može se posmatrati vožnjom čamcem po Carskoj bari - zbog svega toga ove destinacije zaslužuju da budu deo četvrte priče iz serijala tekstova portala 021, pod nazivom "Turistički biseri Vojvodine".

Suđenje Jutki izmešta se iz Brusa u Kruševac

Vrhovni kasacioni sud odlučio je da se krivični postupak protiv doskorašnjeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, iz Osnovnog suda u Brusu izmesti u Osnovni sud Kruševcu.

Matične knjige prebačene u e-format u 90 odsto opština

U čak 90 odsto jedinica lokalne samouprave (JLS) u Srbiji, matične knjige su prebačene u elektronski format i prebačene na Centralnu servisnu magistralu organa (CSM), dok će u narednom periodu veliki broj JLS raditi na unapređenju pružanja eUsluga građanima, saopštio je program Swis Pro koji sprovodi UNOPS u Srbiji.

Najtopliji jun u istoriji

Evropska agencija za satelitsko praćenje objavila je da je za nama najtopliji jun u istoriji praćenja temperature u Evropi, javlja Indipendent.