Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Đaci u Leskovcu oborili rekord u najmasovnijem javnom času stripa

Leskovačka škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" u saradnji sa četiri osnovne leskovačke škole, održala je danas najmasovniji javni čas stripa, i oborila evropski rekord u najmasovnijem javnom času stripa, koji i sami drže sa hiljadu i sto učesnika od maja 2018. godine.

MUP: Bezbednost žena i sprečavanje nasilja nad ženama prioriteti

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković poručila je danas, na sastanku Komiteta za jednakost i nediskriminaciju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, da Ministarstvo unutrašnjih poslova sa posebnom pažnjom pristupa problemu nasilja nad ženama i bezbednosti žena.

Slad iz Srbije u 12 odsto piva uvezenog u EU

Proizvodnja piva u Srbiji porasla je prošle godine u odnosu na 2017. i iznosila je oko 5,5 miliona hektolitara, izjavio je danas predsednik Udruženja pivara Srbije Vladimir Vava.

Na Igmanu otkrivena masovna grobnica

Masovna grobnica u kojoj su nađeni posmrtni ostaci, po svemu sudeći, bošnjačkih žrtava sa područja Donjih Hadžića koje su nestale 1992. godine otkrivena je na planini Igman, iznad Sarajeva.

Policija pretresala sedište australijske televizije

Udruženja novinara i grupe za ljudska prava osudile su policijski pretres prostorija Australijske radiodifuzne korporacije (ABC) i jedne novinarke, a glavno udruženje novinara navelo je da te akcije predstavljaju "uznemirujući obrazac napada na australijsku slobodu medija".

Potpisan memorandum o revitalizaciji najzagađenije deonice Velikog bačkog kanala

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić potpisao je Memorandum o razumevanju za realizaciju projekta revitalizacije Velikog bačkog kanala, zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, ministrima u Vladi Srbije Jadrankom Joksimović i Goranom Trivanom i predsednikom Opštine Vrbas Milanom Glušcem.