Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novčana kazna ili privremeni staratelj u slučaju da roditelj neće da vakciniše dete

Ukoliko roditelj ne želi da vakciniše dete, čak i kada medicinska struka proceni da takav postupak ugrožava zdravlje deteta i njegovo pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, sud opšte nadležnosti u parničnom postupku može delimično da liši roditelje roditeljskog prava, odnosno može ih lišiti prava da odlučuju o pravu deteta na zdravstvenu zaštitu.

Istraživanje: 78 odsto građana smatra da biti pravoslavac znači - biti "pravi" Srbin

U poređenju sa zapadnim Evropljanima, manji broj stanovnika Centralne i Istočne Evrope prihvatio bi muslimane i Jevreje kao deo svoje porodice ili komšiluka i manje njih bi podržalo pravo stupanja u brak za gejeve i lezbejke ili dopustilo da definicija nacionalnosti uključi i ljude rođene van njihove države, piše portal Demostat pozivajući se na rezultate niza istraživanja koje je sproveo "Pew Research Center" iz SAD.

Otvoren drugi konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara u Nemačkoj

Počeo je drugi, od tri planirana ovogodišnja konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj, a prijave se šalju preko Nacionalne službe za zapošljavanje do 26. aprila, rečeno je Tanjugu u Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju - GIZ.

Dalaj Lama završio u bolnici

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama primljen je u bolnicu u Nju Delhiju zbog upale pluća i trenutno je njegovo stanje stabilno, rekla je njegova pomoćnica.

Izbori u Izraelu: I Ganc i Netanijahu proglasili pobedu

Izlazne ankete sa parlamentarnih izbora u Izraelu pokazuju da su partija "Likud" premijera Benjamina Netanijahua i stranka "Plavo i belo" njegovog najvećeg rivala Benija Ganca rezultatski veoma blizu i da je u ovom trenutku teško utvrditi koja je u prednosti.

Dobio otkaz jer se nije "čekirao" na izlasku

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje Dragan Ilić koji je dobio otkaz jer se, kako je naveo, nije "čekirao" pri izlasku iz fabrike, ocenio je danas da je njegov otkaz "do sada neviđeni udar na jedan od najvećih fabričkih sindikata u zemlji", koji je poznat po snažnom zalaganju za zaštitu radničkih prava.