Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tereza Mej najavila povlačenja pre 2022. godine

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas pred poslanicima svoje partije da planira da napusti funkciju pre narednih parlamentarnih izbora 2022, rekao je konzervativni poslanik Alek Šelbruk.

Gojković: Većina u SNS će odlučiti o vanrednim izborima

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da deli mišljenje predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da u ovom trenutku nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, ali je i dodala da među čelnim ljudima SNS prevladava mišljenje da izbori ipak treba da budu održani pre redovnog termina 2020. godine.

Nacionalna laboratorija za mleko dobija akreditaciju

Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka dobiće u petak ili u ponedeljak akreditaciju, a sa izmenama Zakona o bezbednosti hrane i status referentne laboratorije u državi, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ustavni sud Crne Gore oslobodio Medojevića i Kneževića zatvora

Ustavni sud Crne Gore je na današnjoj plenarnoj sednici doneo odluku da pokrene postupak ocene ustavnosti odredbi Zakona o krivičnom postupku i privremeno obustavio izvršenje odluka Višeg i Apelacionog suda o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Uhapšeni zbog krijumčarenja Somalijaca iz Crne Gore u Srbiju

A. M. (23) iz Avganistana, R. H. (34) i S. B. (27) iz Tutina uhapšeni su zbog sumnje da su od maja do avgusta ove godine krijučarili državljane Somalije iz Crne Gore u Srbiju, ali i da su organizovali njihovo dalje prebacivanje ka zemljama Evropske unije.

Bački Petrovac: Radnici dobili prvostepeni spor protiv preduzeća

U prekršajnom sudu u Bačkom Petrovcu, firma "Vektor slovenska grup", koja je imala sedište u mestu, kažnjena je novčano sa 200.000 dinara, jer sa Dejanom J. iz Zaplanjske Topionice nije zaključila ugovor o radu, dok direktor Atila Parkanj mora da plati 50.000 dinara kazne zbog neisplaćenih zarada.

Kesić na poziv Studija B: Prijatno i sram vas bilo

Novinar i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić primio je telefonski poziv sa Studija B, gde ga pozivaju na televizijski duel u emisiji "Panorama", a u kojem bi, osim njega, gost bio i urednik tabloida "Informer" Dragan J. Vučićević.