Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Policijski sindikat Srbije pozvao na protest podrške Novici Antiću

Policijski sindikat Srbije (PSS) pozvao je danas članove na ulični protest u znak podrške predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću kome je zbog sindikalnog aktivizma i javnih istupa na protestima Vojnog sindikata 2016. i 2017. godine Vojni disciplinski sud u drugom stepenu oduzeo čin, zbog čega ostaje bez posla u Vojsci Srbije.

VIDEO: Nju Delhi jedva vidljiv od smoga

Gust smog obavio je glavni grad Indije Nju Delhi, a kvalitet vazduha pogoršao se na opasan nivo posle proslave hinduističkog festivala Divalija kada su desetine hiljada ljudi palile petarde.

"Neće imati ko da nam održava puteve i mostove"

Na gradilištima u Srbiji sve ređe rade domaći radnici. Sve je manje naših građevinara, sve su stariji i sve lakše odlaze u inostranstvo, gde mogu da zarade duplo, a neretko i višestruko, veću platu.

Bes zbog Makronove izjave o Petenu

Francuski predsednik Emanuel Makron pohvalio je danas Filipa Petena, generala iz Prvog svetskog rata koji je kasnije, u Drugom svetskom ratu, sarađivao sa nacistima, a predsednikova izjava je razgnevila Jevreje u Francuskoj.

Ostavka ministra pravde SAD

Ministar pravde SAD Džef Sešons podneo je ostavku na tu funkciju pošto se više od godinu dana suočavao s oštrim napadima američkog predsednika Donalda Trampa zbog povlačenja iz istrage ruskog mešanja u predsedničke izbore 2016.

Ivica Todorić izručen Hrvatskoj

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izručen je večeras Hrvatskoj, godinu dana nakon što je uhapšen u Londonu, u koji je pobegao posle izbijanja afere Agrokor.