Info
23.03.2015.
15:01 > 17:35
Čak 3,5 miliona evra potrošeno je prethodnih godina na palijativnu negu, a za taj novac smo dobili svega 171 mesto u 14 opštih bolnica.
  • s

    23.03.2015 19:10
    Zdravstvo u Srbiji je totalno izgubilo svoju funkciju.Bolesne ljude izbacuju iz bolnice i salju ih kuci da se tamo oporave,pa da opet dodju u bolnicu kada im bude bolje.Gde to ima i cemu placamo zdravstvo.Imam 50 godina i doktorica mi, dok jos ulazim kod nje ,kaze,previse cesto idete kod lekara.Nikog nije ni briga sto nas zdravstvo zanemaruje.Raspad raspada.
  • Duchess of Shangay

    23.03.2015 18:29
    Ufff...
    Mozda bi se moglo tipkati jedno sat-do-dva o "takozvanoj" palijativnoj nezi.

    Osim problema da se primarna zastita sastoji od prepisivanja recepta i slanja uputa verovatno jos uvek nije identifikovano "a ko bi se naime bavio "takozvanom" palijativnom negom".

    Onda dolazi doktorka sa pulmologije (OK, slazem se, moze je interesovati "takozvana" palijativna nega) koja mozda daje relevantne razloge losih rezultata ali niko ne pominje specijalizaciju/sub-specijalizaciju iz "takozvane" palijatvine nege. Verovatno jer se radi o cinjenici da nije isplativa, da nema gde/kako da se mazne...da ne postoje strucnjaci u Srbiji koji bi preneli svoje znanje i da mladi lekari ni ne uce apsolutno nista o ovoj temi zivota...

    Da nastavim o tome da srpska medicinska javnost jos uvek misli da su opioidi nesto na sta ce se pacijent samo navuci (ne smem ovde ni da pomenem pumpe koje daju opioide i ostale lekove pacijentima koji ne jedu i ne piju kroz potkozno tkivo).

    I onda dolazimo do finanisiranja "takozvane" palijativne nege...Za koju je EU dala neki novac i sve je nakon toga stalo. Da li se zna da vecina stacionara bar u UK nisu donirani od fonda nego su humanitarne organizacije koji primaju donacije (Marie Curie Cancer Care ili Sue Ryder) ali i o tome nije bitno jer (mozda gresim) ali nacin trosenja novca EU u zemlji Srbiji gde ne postoje provere me plasi...

    Da sumiram- mnogo ce vode Dunavom proteci dok se ne osnuje "takozvana" palijativna nega u Srbiji. Za to vreme ce terminalni pacijent (NE SAMO OD RAKA!) umirati u bolu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna