Info
17.04.2015.
06:40 > 06:41
Najlošiju sliku na televizorima po okončanju procesa digitalizacije imaće korisnici kablovske televizije sa osnovnim paketima, koji će i dalje primati samo analogni signal i moraće da doplate ukoliko hoće digitalni signal.
  • ben akiba

    17.04.2015 21:22
    Sta ti je zivot u Srbiji
    Evo pocinje sa TV pretplatom pa ia ako se ne koristi ili placa "zaobilaznim" putem mora nanovo da se plati.
    Sta ce biti sledece? Jednotavno jasno, odes u prodavnicu hrane da kupis hleb i mleko a na kasi ti naplate pored potrebnog jos i krmenadle, banane, pomorandze.... (po zelji kasirke) i racun se namiri po potrebi prodavnice.
    TV se finansira iz BUDZETA drzave kroz i od poreza koji se naplati i posle toga opet mora da se plati nekakva predplata itd.
    Zasto se onda placa porez u kome je deo namenjen za TV koristenje? Pored toga na svaki pet minuta se imaju reklame koje TV naplacuje papreno pa na kraju imamo da danasnji NEPISMENI radnici na TV imaju basnoslovne plate, privilegije ....
    Cista pljacka !!!!
  • brbr

    17.04.2015 18:36
    Bez namere da branim SBB, ali ovo nije tacno, posto je sbb vec odavno pustio preko svog kabla i besplatno gledanje raspolozivih domacih digitalnih kanala na posebnim frekvencijama za koje ne treba D3. Svaki tv koji hvata digitalni signal moze naci te kanale. Treba se samo malo informisati, mislim da na sajtu ima i tacno koje su frekvencije.
  • 17.04.2015 15:00
    što se tiče problema oko digitalizacije, ne brinite, noćna mora političara (posebno onih na vlasti) je da pola Srbije prestane da gleda televiziju, i sve če učiniti da ovaj problem hitno reše na odgovarajući način, reč je o njihovom opstanku
  • Dragan

    17.04.2015 13:00
    @Udba
    Koliko prosečan Britanac odvaja od plate u procentima za TV pretplatu i šta za te pare dobija? Da li BBC kao javni servis ubija reklama kao RTS i RTV?
    Sad sam izašao iz SBB-a nakon 35 minuta čekanja da bih platio račun. Samo da istekne ugovor i Kolberg, Kravis i Roberts više neće videti moj novac.
  • 17.04.2015 10:45
    Vojvodina Republika
    Monopolisti,lopovi,prevaranti...
    Za hiljadu dinara dobili smo pedeset pinkova i onaj srbijanski porno kanal Hepi...
    Sad cu im seci glavni vod svaka dva dana u zgradi i gledati svoju republicku i nacionalnu televiziju RTV i to preko rostilj aluminijumske antene...I posteno placati pretplatu Vojvodjanskoj radiodifuznoj ustanovi jer nacionalne manjine nisu profitabilna kategorija a imaju svako pravo na politicki i kulturnoobrazovni programa na na svom jeziku.
    Zivela multietnicka Republika Vojvodina i aluminijumska antena.
  • NS

    17.04.2015 10:12
    SBB (17 kanala) i Ikom (ne znam tačno koliko) imaju otključane digitalne kanala, tako da svako ko ima televizor sa DVB-C prijemnikom može da prati čak i više digitalnih kanala nego što se emituje zemaljskim (DVB-T2) signalom besplatno.
  • digitalizovani

    17.04.2015 09:44
    settopboks lepi :)
    verujte da je najbolja ponuda ovo sta se sa fruske gore dovati! nemislim na epi i pink. rts digital i vojvodina 1 i 2, nesto malo bedevetdva i meni i previse.jos cekam kanal 9 da se digitalizuje jer je jedna od retkih normalnih tv stanica koje gledam.

    ne znam sta bi radio sa dvaes' pinkovih kanala. i jedan je previse.

    a ko oce da gleda stanijinu guzu u vel'kom formatu nek plati.....
  • udba

    17.04.2015 09:42
    sram da vas je
    sram da vas je narode ajde u engleskoj da neko ne plati pretplatu da vas vidim? Vi ste tako jadni narod da mi se gadi vise da sam tu. Odlazim jer mentalitet necete promeniti nikada.
  • Ronac

    17.04.2015 09:12
    Ipak će to koji imaju kablovsku nastaviti da primaju analogni signal, tako da ne moraju ništa da menjaju, imaće sliku ako sam dobro razumeo?
  • Dragan

    17.04.2015 08:55
    Lopovi
    Razumem doplatu kablovskim operaterima za HD programe koje ne mogu da gledam preko antene. Dodatno naplaćivati domaće kanale koji će samo u HD formatu i postojati je pljačka
  • -

    17.04.2015 08:51
    ju digitalna zikina sarenica,
    Odo' o'ma' da se obesim 'medj' sunke!
  • -

    17.04.2015 08:48
    -
    ju, digitalna zikina sarenica

    mozda je jedan domaci ali ostali su adria kanale sto mu dodje isto g...

    vikend uk kanali preko streamingom bez obzirom na kvalitet-dovoljno da se pobegne od pinka i oklena

  • Kaskader

    17.04.2015 08:32
    Još jedna vest
    Od januara 2016. godine građani Srbije će plaćati taksu za javne medijske servise, koja po zakonu ne može biti viša od 500 dinara. Kolika će tačno da bude i kako će biti organizovana naplata još nije poznato. Time bi trebalo da se bave Upravni odbori RTS-a i RTV-a. Oni bi zajednički trebalo da utvrde visinu takse, kao i izgled obrasca za uplatu takse. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković kaže da je Vlada Srbije donela podzakonski akt kojim se omogućuje sačinjavanje baze podataka kao preduslova za uvođenje takse. U RTS-u su počeli sa pripremama za uvođenje takse, ali ističu i da je potrebna i određena dopuna u određenim zakonima kojima bi se detaljnije regulisala naplata takse. U RTS-u su uvereni da će svi zakonski rokovi biti ispoštovani i da će građanima do kraja godine biti poslat set od 12 uplatnica za TV taksu za 2016. godinu.
  • 17.04.2015 08:31
    hvala B te to sr ne koristimo
    nismo ni mislili da će biti jeftnije i da nece pijavice iskoristiti sansu da jace sisaju. Sve će to narod pozlatiti.
  • mel

    17.04.2015 08:15
    povrsno izneto
    ovo je malo povrsno receno.
    1. Ako imate osnovnu kablovsku, kablovski operater nemam kako da vam "doturi" digitalni signal sem ako se ne pretplatite na neku njihovu uslugu koja podrazumeva settop box, ne moze digitalni signal u antenski ulaz. A signal bi trebalo da bude mozda malo kvalitetniji

    2. Stariji televizori koji imaju samo antenski ulaz, takodje ce od settop boxa dobijati analogni signal, samo ce kvalitet biti dobar jer nece biti smetnji na tako kratkoj relaciji od settop boxa do tv-a.

    3. Novi televizori koji imaju HDMI ulaz ce imati digitalni signal sa settop boxa preko hdmi kabla.

    Al nemojte da se brinete, na kraju krajeva ljudsko oko ionako samo registruje analogni signal ;)

    Ziveli i manje TV vise setnje i voznje bicikla.
  • 17.04.2015 08:00
    Olja, Danica...
    Ionako više nema šta da se gleda na televiziji.
    Da gledam AV i kompaniju, nemam nameru...
  • medo

    17.04.2015 07:59
    Do sada dva analogna televizora i jedna pretplata.
    Kupovinom skupljeg paketa morate dobiti uređaj D3V20 za prijem digitalnog signala , ali samo na jednom televizoru.
    Ovaj uređaj vam ograničava koje digitalne kanale možete gledati.
    I možete gledati samo na jednom televizoru uz koji je aparat.
    Ako imate dva televizora u stanu, onda morate da platite još jedan digitalni uređaj.
    Znači dva televizora u stanu = dva uređaja i dve pretplate. ( 2 x oko 1500 )
    Do sada sam imao dva analogna televizora i jednu pretplatu.
  • Sale NS

    17.04.2015 07:55
    Za Dragana@
    Dragane, nešto si pobrkao. Ne branim ni državu, ni kablovske operatere ali informiši se malo šta nude i jedni i drugi, šta je i kako se "hvata" HD program itd.... Domaćih kanala u HD formatu gotovo da i nema osim jednog državnog i još po kojeg. Rešenje je jednostavno, uzmeš kablovski digitalni paket i nemaš brige !
  • Whistler

    17.04.2015 07:53
    Nije baš sasvim tako
    Razlika u rezoluciji ne postoji za većinu domaćih kanala. Često korisnike zavarava format 16:9 na koji se razvlači klasičan 4:3 našeg starog pal signala. Broj tačaka na ekranu za ove stanice je samo 15625 bez obzira na proporcije i veličinu ekrana. Digitalizacija koja se upravo dešava samo smanjuje opadanje kvaliteta signala na većim udaljenostima i oslobađa nekoliko nosećih frekvencija. Praktično ako vam kablovski operater šalje klasičan RF siglal dobrog pojačanja do TV nema bitne razlike.
    HD tv signal ima za sada samo RTS koji će to slati u etar za korisnike sa antenom. Kroz HD se šalje preko dva miliona tačaka na ekran bilo koje veličine i odnosa strana 16:9 i tu se razlika vidi ali to u našim uslovima nikad nije išlo analogno a sada će digitalno ići samo RTS i to neko duže vreme. I eventualno N1. Od domaćih stanica kompletan program u HD u kablu imaju samo N1 i NOVA. RTS ima samo deo programa u HD.
    I najvažnija stvar - gledanje HD televizije treba vam HD ekran - ili monitor i HD TV.
  • mile

    17.04.2015 07:45
    Zasto kod nas sve mora biti prevara I pljacka.
  • Mićko

    17.04.2015 07:44
    Javi se
    Vučiću i spreči još jedno pljačkanje,već opljačkanog naroda ili si ti i ovde u talu...
  • UA!

    17.04.2015 07:40
    Još jedna nejasnoća
    Zašto kablovski operateri ne plaćaju državi RTS, nego će nas na to primoravati od sledeće godine?
    Neka se uvede poseban paket sa RTS kanalima, pa nek ih plaća onaj ko želi da ih gleda.
    Mnogo nas ih ne želi!
  • ja

    17.04.2015 07:36
    A lokalne televizije propadaju
    Kanal 9 nema na digitalnoj televiziji zbog toga sto ne mogu da plata visestruko vece troskove. Vucic gusi lokalne televizije jer je samo tamo mogao da sa pojavi ponekad neki njegov konkurent ili neko sposobniji i pametniji od njega...
  • s

    17.04.2015 07:31
    s
    Lopovska zemlja, lopovi svida oko nas ... šta reći .
  • 17.04.2015 07:29
    @Lopovi
    Kao što znate, celokupnu kablovsku(SBB i Total) drže u vlasništvu amerikanci. Ovo se moglo i očekivati. A sad jakom reklamom pokušavaju da uhvate i ostatak tržišta. E onda smo tek na*ebali sa cenama.
    Inače, mase građana uplaćuju SBB u gotovini na njihovim šalterima, ali oni su oslobodjeni FISKALNIH KASA. A poreska "davi" sitne privatnike!!!
  • 17.04.2015 07:20
    Koji je ovo bezobrazluk i pljacka...?
  • XO

    17.04.2015 07:18
    TV manijaci
    A šta to ima da se gleda na televizoru u Srbiji?
    "Bolji život", "Srećni ljudi", Pinkove zvezde, Happy TV... neka hvala.
    Nemam televizor i ne gledam ga. Nisam TV manijak!
    Lepše je provesti slobodno vreme u bavljenju sportom, posećivanju rodbine, druženju sa ljudima...
    Filmove gledam u bioskopu.
    Pozorišne predstave gledam u pozorištu.
    Vesti pratim preko interneta.
    P.S. zahvaljujem se nepoznatom komšiji koji ima otključan WiFi :)
  • 17.04.2015 07:08
    možda šansa
    umesto opasnosti ovo može da se pretvori i u šansu da, silom prilika, više ne gledamo televiziju i, konačno, progledamo. Okrenemo se važnijom stvarima oko sebe, porodici, prijateljima koje nesvesno isključujuemo zbog omiljenih ili naviknutih serija, izađemo, prošetamo, sretnemo ljude, razgovaramo...od polupodivljalih individualaca u koje nas pretvaraju ponovo postanemo društveni...Probudimo se iz decenijske obamrlosti u kojoj nas drže zaglupljujući programi i prodišemo. Kad bolje razmislim, potreba rešavanja problema digitalizacije uopšte i nije interes naroda već trgovaca i životni interes, skoro pitanje opstanka političara...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna