Info
27.05.2015.
18:09
Četiri udruženja i asocijacije poljoprivrednika protive se prodaji i davanju u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta strancima po bilo kojem osnovu.
  • S.D.

    28.05.2015 09:55
    Podrska paorima!
    Mi nismo svesni da zivimo u jednom raju.

    Proputovala sam skoro celu Evropu i mogu da kazem - nemaju svi narodi ovako plodnu i zdravu zemlju i umerenu, gotovo idealnu klimu. Ne znamo koliko smo srecni sto na ovim njivama mogu da rode tolike brojne kulture zitarica, voca i povrca, a stoka moze da se uzgaja u idealnim uslovima.

    Mislite da je svuda tako?

    Nije!

    Ali u svakoj zemlji gde sam bila, pa i nekim siromasnijim, videla sam kako se oni sa postovanjem odnose prema tome sto imaju. I za razliku od nas -znaju to da iskoriste.

    A sta se ovde radi?

    Jedino bogatstvo koje jos imamo hoce da nam rasprodaju - i sta posle?? Da trenutno popune rupe u budzetu, a da posle budemo gladni 'leba.

    Umesto da se domaca poljoprivreda ojaca, oni uvoze pasulj sa Madagaskara i beli luk iz Kine... Unistavaju stocni fond da bi smo kupovali uvozno mleko i meso da bi novce stavili u dzep nekog tajkuna. A sta kad sve iscede??

    I zato - podrska paorima!

    Doci cu i na proteste ako budete organizovali, i to je legitimno pravo da vas ljudi cuju i da se osveste.

    Ali evo i saveta - organizujte se, vidite da li i sami mozete da konkurisete za novac koji Evropska unija donira za razne projekte. Posaljite nekoga na farme u inostranstvo da vidite kako zive i rade tamosnji farmeri. Ujedinite se. Obrazujte se.

    Vidim da u Vojvodini ima uspesnih primera farmi koje uspevaju da zaokruze ceo proces proizvodnje i plasiranja robe, a neke cak od bio-mase proizvode i struju. Neki uzgajaju organske zacinske biljke. Mogucnosti su ogromne.

    Mislim da je u rukama poljoprivrednika velika moc, a da je oni nisu ni svesni.

    Verujte - mi zivimo u raju, ali su nam oci zavezane da to i vidimo.
  • mile V*

    27.05.2015 18:52
    Paori
    Treba da organizujemo štrajkove najradikalnijeg oblika toliko dugo dok se ovi prodavci Vojvođanske zemlje ne dozovu pameti da prodaju tuđe.NJima ni na kraj pameti ne pada da mi živimo od te zemlje.Zato što pre dok ne bude kasno.Oni drugi jezik ne poznaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna