Info
15.06.2015.
20:21
Rezolucija o Srebrenici, koju je u SB UN pripremila Velika Britanija, predviđa da deca ubuduće u školama uče o genocidu u Srebrenici.
  • hotdog

    16.06.2015 14:17
    hotdog
    Nisam cula da su hrvati morali prihvatiti bilo kakav dokumenat o Jasenovcu,Kninu,Slavoniji itd... Kada se ove stvari stave u udzbenike onda mozda "skup debila" ce "ozdraviti". Neki preko granice dane progona i masakra slave kao nacionalni ponos a mi koji pojma nemamo ,kao ni oni u Srebrenici sta se zaista dogodilo izigravamo mudrosere na sopstvenu stetu.
  • Dr Iggyy

    16.06.2015 13:07
    ЗАР ДА ЗАБОРАВИМО!
    Исходи величанствене посете премијера Вашингтону сада се полако виде и примећују. Није се ни поштено одморио, стиже га Нацрт резолуције Велике Британије о Сребреници у којој се, без доказа и са пресудом Међународног суда правде у Хагу, осуђује свако порицање геноцида у Сребреници. Ми не смемо да поменемо геноцид и бомбардовање наше територије 1999. године акцијом “(Не)милосрдни анђео” од стране САД под окриљем НАТО-а. Милошевић је покренуо оптужницу против наших непријатеља и извршиоца геноцида, а неко je након “револуције” повукао ту оптужницу. Неки оптужени сада се шетају земљом Србијом у својству саветника или функционера, без било какаве последице. Наиме, 1999. године, у бесомучном бомбардовању свим расположивим оруђима, отровима, уранијумом, психолошки, зверски нас били читавих 78 дана, убили су “хумано”-мучки више од 2500 грађана и грађанки ове земље, направили хаос и штету, неки кажу, од 100 милијарде долара. Сада тим истим идемо у скуте, а они не дозвољавају. Неопходно је да се покрене питање, ако не друго, бар захтев за оштету за нанесену штету у разарањима. На тај начин би осветлали не наш образ, већ следећим генерацијама. Бомбардовање је вршено силеџијски и дивље без Резолуције Савета безбедности, што је противправно, а по закону јачи су и све могу, на велику жалост. Видите моји уважени властдршци, ћутање не доноси ништа добро, јер га наши (пре би се рекло ваши) пријатељи рачунају да је ћутање знак одобравања. Такође, нико не помиње жртве злочина над Србима у Братунцу, Сребренице, Хрватска Олуја, егзодус Срба са својих огњишта са Косова равног.

    Друго је питање дали смо могли да делујемо превентивно на доношењу Резолуције о Сребреници и дали наша дипломатија може да се носи са изазовима који предстоје. Ако дипломате се бирају и Курта и Мурта и Мурта преко Курте, као и порно звезде, родбину (Бачевић) и пријатеље, боље неможе ни да се очекује. Такође нам фали да уведемо санкције Русији и онда не би могли нити да се сликамо!?
  • Sremac

    16.06.2015 09:03
    20 godina patriJoCkog zaludjivanja
    Doslo vreme da se sagledaju cinjenice i da se suocimo sa istinom a ne da nam razne politicke partije drze u mraku i lazima kao poslednjih 20 godina.

    Nismo resavali ove probleme kad je tome bilo vreme jer su politicke partije na vlasti koristile lazni patriJotizam zarad svoje licne koristi a sada je djavo dosao po svoje.

    Niko nas ne mrzi nego nam se sve vraca kako smo radili. Ako ikad Srbija bude zelela da bude clan EU morace da se ratosilja Miloseviceve nakaradne retorike i politike koja je i dan danas jako prisutna u drustvu.

    Suocanaje sa istinom izgleda nije Srbima jaca strana pa mora neko sa strane s vremena na vreme da opali poneku cvrgu ili samar kako bi se dozvali zdravog razuma.
  • Spark

    16.06.2015 08:02
    Samo razmatrajte
    "Šef diplomatije Ivica Dačić juče je izjavio da će Srbija pažljivo razmotriti tekst britanske rezolucije..."

    Trebali ste 'pazljivo razmatrati' pre nego sto ste poceli da pravite sra*a. Velikosrpski projekat je propao. Propao je i onaj nemacki o Trecem rajhu, ali s tom razlikom sto su Nemci shvatili i priznali zlocine. Vi to nikada niste uradili, sto sam zlocin jos vise cini jezivim. Negiranje zlocina je zlocin. Zato vam i smeta Srebrenica u uzbenicima. Ovako rasireno negiranje zlocina samo dokazuje tezu o kolektivnoj krivici. Srebrenica je trebala odavno da udje u srpske udzbenike, pa ne bi bilo nikakvih rezolucija.
    Englezi? Manite se Engleza. Svi smo gledali destine BBC dokumentaraca koji se bave tamnom stranom britanske istorije. Srpski nismo ni jedan videli... osim par epizoda Insajdera (cija novinarka vec godinama ima 24 casovnu zastitu).
  • gorki

    16.06.2015 07:32
    kada to uradimo, bićemo bolji i od Hrvata koji su priznali da su u Jasenovcu potukli 2300 Roma, Srba i drugih. Pitanje je, samo, koliki ćemo broj napisati i koliki će udžbenik biti u kome će se opisati sve manipulacije ovim zločinom. Da li će naša deca učiti o Holanđanima kao saučesnicima? Sve ovo ne zato da umanji naš zločin, već da naša deca nauče da su zločinci svuda oko nas i da je svet jedno prljavo mesto, a sve zbog profita velikih.
  • ns

    16.06.2015 06:35
    @Mile i svi ostali kojima su vrane popile mozak
    isto koliko traje i vaše slepilo i nepreiznavanje očigledne istine, čuj mržnja engleza pa to kako vi mrzite hrvate i sve druge koji nisu kao to je mržnja a ne mržnja engleza prema nama, prst na čelo ili nešto drugo na čelo ako već od tolkih glava nema koristi
  • pErica

    16.06.2015 05:56
    Moze
    Samo oni sami neka priznaju da su izvrsili puc 1941. u Jugoslaviji i uvukli citav ovaj prostor u rat koji i danas traje i koji je rezultirao sve ovo... i kada udje u udzbenike genocid na svim nealbanskim stanovnistvom na Kosovu jer vise je Kineza u Beogradu nego Srba na Kosovu... i genocid nad Srbima u Hrvatskoj kada je pod patronatom americkih i britanskih savetnika svo nehrvatsko stanovnistvo isterano iz Hrvatske... Sto rece Britanski general 1941., vi Srbi sve zas*rete pa onda kukate posle...
  • Gorštak

    16.06.2015 05:42
    "Čista" logika
    Srebrenica jeste zločin, ali nije genocid.Bošnjaci bi na žrtvama Srebrenice da profitiraju ako mogu.A drugi razlog je taj da ako su Srbi počinili genocid u BIH,gube prava na bilo kakvu teritoriju.Dugoročni cilj Bošnjaka je ukidanje Republike Srpske i na taj način Srbe naterati na tiho iseljavanje.Interesantna logika:Jasenovac,Hirošima,Nagasaki,Vijetnam,Irak nisu genocid ali Srebrenica jeste.
  • mile

    16.06.2015 04:48
    Nije mi jasno kako da toliko dugo moze da traje ta mrznja engleza protiv nas , gde je bio berlinsko kongres ,jos malo pa 200 g. pa zar im nije dosta da mam toliko dugo podmecu nogu a nasa vlast se lize sa njima pogotovo ovi zadnji.
  • tako je

    16.06.2015 04:01
    sva zverstva
    od rimljana do danas,i koja su bez javnosti cinjena,i u mojoj domovini i u cije ime.
  • !

    15.06.2015 22:05
    Bilo bi normalno da se predlog usvoji i da se u skolama sirom sveta uci o genocidu u Srebrenici. Jos bolje bi bilo da se o tome uci i u srpskim skolama, a najbolje bi bilo da u domace udzbenike udje i Portparol genocida.
  • 15.06.2015 21:34
    Zasto
    Zasto Englezi ne pocnu ud genocida koje su oni pocinili za zadnjih 200 godina a rezultat toga vidljiv je i danas. U zadnjih 200 godina Aborigani u Australiji skoro su nestali kao narod. Da ne pricamo koliko je ljudi stradalo za smo zadnjih 30 godina u Iraku,Libiji,Avganistanu,Siriji i ko zna gde sve. Svugde su umesani prsti UK.
  • 15.06.2015 21:32
    Da imate imalo mozga, stavili biste Srebrenicu i u naše udžbenike. Sramota, kako ova jadna država sakriva svoj zločin! Znači da bi opet isto tako.
  • Toma

    15.06.2015 21:21
    smradovi sa zapada
    Iz meni nepoznatog razloga ponovo počinju ofanzivu na ove predele, a još uvek se puši od poslednjeg rata.

    I sve ovo što oni rade sada ne može uraditi ništa drugo, nego izazvati nove sukobe ovde.

    Ponovo će narodi ginuti, pobiti se, ovde će ponovo goreti.

    Sve zbog tog istog ološa koji je to i prošli put uradio a ovaj narod je slabo šta naučio iz toga.
  • 15.06.2015 21:00
    Ovo bi trebalo vec odavno da je u nasim udzbenicima. Kada se nadje, onda cemo znati da je drustvo postalo zdravo, a ne skup debila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna