Info
04.04.2016.
09:11 > 10:21
Srbija je za unapređenje zdravstvenog sistema u procesu pristupanja EU dobila najviše novca po glavi stanovnika od svih ostalih zemalja, a dobijeni efekti su poražavajući, zaključili su predstavnici nevladine organizacije Doktori protiv korupcije.
  • beba

    05.04.2016 14:56
    Bitno je da oni uzmu pare.A volontiracemo do penzije.Ne mogu zdravstveni radnici da budu uvek nasmejani,kada rade za troje.Narod sve bolesniji,a oni ne zaposljavaju ,da bi se radilo kako treba.
  • zivan

    05.04.2016 08:58
    Organizacija zdravstva nam je katastrofalna. Lekar opsste prakse samo salje upute specijalisti, a specijalista upute na laboratorijska istrazivanja, snimanja i subspecijalistima. Ako imate srece da svi zdravstveni radnici u lancu budu u redu, tek tada poccinje prava terapija. Tokom ovog predugog procesa zdravlje se cesto dodatno pogorssa...
  • Nervirach

    04.04.2016 15:56
    Problem u zdravstvu su zdravstveni radnici.. U ambulanti guzva, frka, nervoza, nista ne stize ali zato u 13 sati beganija. I da uskoristim priliku da spomenem krerenast nacin zakazivanja i pojedine prebogate kokege od ovoga sto place da je ugrozen.
  • komsija

    04.04.2016 15:46
    @Zanovetalo

    Cim je nase zdravstvo medju poslednjima u Evropi znaci da u njemu nesto ne valja. Sto se tice ljubaznosti ne morate se smeskati ali nemojte biti ni besni.
  • /

    04.04.2016 15:45
    /
    @/
    upravo si dokazao moj komentar.
    nisi pokazao tih 500 miliona evra

    uzgred, ako se pojavis u ordinaciji u 9.00 kao neki do 12.00 njih 50 ne prodje kroz ordinaciju
  • Zanovetalo

    04.04.2016 13:42
    @zoran zato sto lekar specijalista radi za desetinu plate njegovog kolege u evropi, a prima 10 pacijenata za sat vremena, dok njegov kolega ima jednog pacijenta po satu. Eto zato se ne smeskamo. Kao ni zato sto svi pacijenti bi odmah da se snimaju, potezu se veze, dolazi se na polikliniku kao na buvljak zbog najvecih gluposti koje se u normalnim drzavama resavaju na nivou primarne zdravstvene zastite. Zato sto pacijent zove hitnu pomoc da ga vozi u u rgentni centar kada mu skoci secer ili pritisak. Zato sto kada treba da obavi kpntrolu za dva dana on dodje u urgentni centar jer ga je mrzelo da ceka kod lekara opste prakse. I tako sire i tako dalje...
  • @/

    04.04.2016 13:41
    Povlascen polozaj i obezbedjenje traze zato sto narod, ciji si ti ocigledno dobar predstavnik, ima kao dominantne osobine glupost i kukavicluk, sto je grozna kombinacija. To ih navodi da umesto da se obracunaju sa onima koji ih kradu (koji zive na njihov racun i sede na vrhu dvorca odakle uredjuju posao u zdravstvu i pune svoje dzepove), napadaju ove jadnike sto za 50 000 mesecno pregledaju po 50 takvih polusveta na dan, da bi umesto hvala za to satiranje dobili udarac. More mrs.
  • Gde

    04.04.2016 13:07
    je
    Gde je novac? Novac je završio u privatnim džepovima, i u kasama političkih partija.
    Samo ako pogledate nabavke lekova, milijarde dinara su proneverene jer su nameštani tenderi.
    Ovo je pitanje za "poštenog i stručnog" Lončara, a i one pre njega.
  • Limanac

    04.04.2016 12:52
    Pare su izvučene putem nameštenih tendera. Nažalost, najviše se u tome istakla jedna stranka, koja nakon gubitka vlasti nije ništa naučila. Ne sumnjam da i ovi što su sada na vlasti već nemaju šeme sa privatnim firmama i nabavkom medicinske opreme.
  • Profesor

    04.04.2016 12:12
    Lobi privatnih lekara
    Zdravstvo Srbije nije na zavidnom nivo. Izzdvajanja su minimalna, snižena sa 12 na 10%. Iz RFZO pare se tokom godine prebacuje u budžet. Država iz budžeta ne prebacuje sredstva za socijalne slučajeve i neosigurana lica.
    Plate zdravstvenih radnika su najmanje u regiji. Plate sestara su iznad prosecnih plata u zemlji, sem u Srbiji. Mnogo bespotrebne administracije udaljava zdravstvene radnike od bolesnika.
    Zakonska prava pacijenata se ograničavaju podzakonskim aktima, ali i umsenim ograničenjima rukovodilaca. Pacijenti su sa pravom nezadovoljni.
    Rukovodioci nisu lekari vec partiski cinovnici. Nadzorni odbor RFZO je nekompetenta, bez struke. Člana je i Marijan Rističević a ni jedan profesor. Udruženje lekara i zdravstvenih radnika se ne čuje, ne pita se nizasta, i ne oglasava.
    Iz zdravstva se izvlače ogromne pare preko tendera, za partije i pojedinece.
    Kritika/mobing zdravstva Karađinovićeve grupe privatnik lekara je vrlo nečastan, proivoljan, neargumentovan, motivosana njihovim interesom da i ono malo para sto ima uzdravstvo prelije prioritetno njima. Niko nikada od njih nije tražio da preuzme u celioni troškove za pojedinca uz odredjenu nadoknadu , kako je to u zemljama gde je privatno zdravstvo integrisano u zdravstveni sistem. Oni bi da fakturisu pojedine usluge. PLJAČKA.
    Kakvo zdravstvo ostaje građanima, koji nemaju poara da plate privatnog lekara? U zdravstvu nema alhemije. Koliko para toliko muzike. A zdravstveni radnici sve više odlaze u druge zemlje da rade.
  • dionisio

    04.04.2016 12:00
    antiglupan
    Zna se gde su pare.Prvo ih otmu političari,a onda što dodje zdravstvu podele doktori koji brinu o nabavkama i zapošljavanju.
  • Dragan , liman

    04.04.2016 11:48
    Ne dao nikom bog da ima posla sa nasim lekarima.
  • /

    04.04.2016 11:34
    /
    da li vam je sada jasno zasto traze povlasten polozaj i obezbedjenje?

    a i zasto eu nekima ne valja. isto kao onaj koji traze pare nazad ili onaj koji trazi da bude placen
  • Vojvodjanska

    04.04.2016 10:47
    Republika
    500 miliona Evra? Postavite isto pitanje sadasnjoj vrhuski. Neka, narod je dovoljno glup da glasa za iste tako da se ne sekiram puno sta je sa novcem. Tako je to kada se patriJote i "demonkrate" staraju o svojim gradjanima.
  • pera

    04.04.2016 10:45
    cekaju strpljivo da nameste tender da mogu da pokradu pare.
    sta ce njima bolnice kada ce oni ici u insotranstvo da se lece, tamo gde se prezivljava bolje.
    i dok "borci" za zgrade u centru krv prolivaju objasnjavajuci da nije lepo srusiti zgradu umesto da nisu dozvolili da je sruse, tako i mi svi ostali, kucamo komentare dok smo zdravi, kad nam bolnice budu trebale bice kasno.
    da li je neko od svih nas internet boraca bio u decijoj bolnici, poliklinici, Betaniji?
    Tamo ni pacove drzao ne bih, a ne recimo decu lecio i donosio ih na svet.
    ali ima vremena ipak cemo na ulicu izaci zbog srusene zgrade i psa lutalice. za svoju decu necemo.
    gadim se sam sebi dok vam ovo pisem.
  • JS

    04.04.2016 10:37
    Lopovi!
  • eh sad

    04.04.2016 10:32
    Kako nema efekata, pa neki od mojih pretpostavljenih su toliko bogati da su obezbedili generacije iza sebe, a samo su upravnici klinika, sta li je tek sa onima iznad njih, ne mogu ni da zamislim.
  • pacijent

    04.04.2016 10:21
    Posle vrlo ruznog iskustva nase lekare zaobilazim u sirokom luku.
  • Zoran

    04.04.2016 10:16
    Zasto su nasi lekari uvek ljuti i besni ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna