Autor: Novosti

Info
11.06.2016.
13:07 > 13:30
Hiljade bivših akademaca, korisnika studentskih kredita, dobilo je obaveštenje da do septembra treba da otplate kredit i sve obračunate kamate. Tako će umesto rate od, recimo, 3.000 dinara, prema prvobitnom planu otplate, morati za tri meseca da plate i po nekoliko desetina hiljada dinara.
  • savet u efektivi

    13.06.2016 23:36
    Čovek koji radi u Unikreditu smata da oni nemaju nikave obaveze, ali im ne smeta što više od godinu dana drže vaše lične podatke bez vašeg znanja. Meni kažu da samo do septembra neće zaračunavati zateznu kamatu, to zavisi od vašeg ugovora gde ste stali sa otplatom, mada su oni stupili u povereničku docnju i ne bi smeli tako bahato da se ponašaju, ali ko ne zna za taj član zakona oni ga obmanjuju da bi zaradili. Takođe vi imate pravo na žalbu, i oni nisu smeli da vas dovedu u lošiji položaj od onog kada je Univerzal banka otišla u stečaj. Obratite se Efektivi ako banka neće da vam odobri otplatu po starim uslovima. A neko iz medija trebao bi da postavi pitanje državi kako je moguće da ministarstvo prosvete prebaci podatke o građanima ove zemlje jednoj privatnoj banci, a da se ne udostji da ih obavesti pisanim putem. Inače informacija nigde nije stajala na sajtu Univerzal banke dok novinari Danasa nisu pitali zašto toga nema a to je bilo 5.6.2015.
  • Luk i luk

    12.06.2016 09:10
    Eto ...
    Zvao sam licno u Unikredit banku da se raspitam oko načina vraćanja. Nema nikakve dodatne kamate za period za koji nismo vraćali kredit. Vratićemo isto onoliko koliko bi vratili i UBB banci. Samo su preterali da periodom vraćanja duga.
  • goxns

    11.06.2016 20:54
    predlog
    mozemo se svi lepo organizovati okupiti i zajedno traziti pravdu. vraticemo kredit al pod dogovorenim uslovima ali ne sa nekim izmisljenim kamatama... kome smo mogli da
    vracamo kredit kad je banka u kojoj smo uzeli kredit bankrotirala.
  • hm?

    11.06.2016 14:24
    Ocigledno da je Unikredit Banka otkupila potrazivanja. Mislim da ne treba dozvoliti pravo na obracun kamata za period od momenta kada je otvoren stecaj u Univerzal banci do momenta kada je Unikredit Banka pozvala studente da plate svoje obaveze njima.
  • otplatio kredit

    11.06.2016 14:04
    ista pesma
    Isto je bilo kad je Univerzal banka preuzela od Vojvodjanske.
  • Nindza Kornjacleone

    11.06.2016 13:51
    Dobro da nisu javili posle 20 godina. Jos malo kamate.
  • STUDENT

    11.06.2016 13:40
    ?
    PA? Poznavao sam ih dosta, koji su uzimali te kredite, a nije im bilo potrebno, nego cisto sto da ne... Sad kad treba da se vrati, cude se, i nevalja drzava... Lepo im je pisalo *KREDIT* , Valjda idu u neku skolu, i treba da znaju sta je kredit !!! Zao mi je ovih samo, sto su uzimali, al sad nemaju da vrate, nisu u mogucnosti, a tih 8 hiljada mesecno, im je znacilo...
  • Kome da se zalimo?

    11.06.2016 13:24
    Student nije zaplio zito!
    Da, da...Ja kao svrseni diplomac treba da "visim" na fakultetu, facebook-u i pred TVom da bih se informisala? Otprilike, sve ono sto sam otplatila kao i da nisam, pojela kamata..kome se zaliti?? Inace, taj Studentski kredit je najobicniji kredit, gde si duzan da vratis tri puta vise ali tad mi je taj novac bio neophodan jer je sestru i mene samo majka skolovala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna