Autor: Beta

Info
17.07.2016.
14:46 > 14:23
Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković uputio je danas otvoreno pismo ministru prosvete Srđanu Verbiću u kojem ga pita: "Kome treba zapošljavanje novih 2.000 ljudi u obrazovanju?".
  • Duka

    17.07.2016 20:13
    Pustio bih skolu da radi bez domara, spremacice, racunovodje, sekretara i administrativca, ali i bez pomocnika direktora. E da vidite onda te strucnjake sto nam uce decu. Ne bi znali ni gde da gledaju, al platu bi trazili vecu za povecan obim posla. A kad plata ne bi stigla frka. Ne znaju ni dnevnike da popune,al znaju da im ne treba pomocno osoblje. Metlu u ruke nastavnici. A i ti sto rade kao nastavnici trebali bi bar jednom godisnje da ih pregleda neki neutralni psihijatar. Bar 50% bi otislo. Neka prvo pociste svoj sljam a onda da gledaju ostale. Ionako je to smisljen plan da se prvo zaposli gomila stranackih ljudi, pa da se angazuju sluzbe koje ce preuzeti ove, a onda ministarstvo da placa po trzisnoj ceni plate pomocnog osoblja. Cisto pranje para. A tek da se zna administracija i pomocno osoblje nema ni minimalac ali ga dobija jer je minimslc garantovan. Toliko o sindikatima. A kad vidim koji ih bolesnici vode, narocito po srednjim skolama bolje nismo ni zasluzili. Kakvi su, uskoro ce zbog njih skole ukinuti i zatvoriti
  • DonJuan

    17.07.2016 19:57
    Hoce napredne karikature da uhlebe najaktivnije botove u protekloj kampanji. Sve ono za sta su satro kritikovali DS, sada to isto oni rade, ali 10 puta otvorenije, bahatije i alavije.
  • SR

    17.07.2016 19:14
    NS6
    Treba im osam posto.
  • Centralni Vrh

    17.07.2016 18:57
    AKo pogledate trilogiju "Arapske noći", portugalskog reditelja, nagrađivanu, zaprepastićete se kada vidite da on kuka/pljuje EU i da se u Portugaliji događaju apsolutno isti potezi koje je ne samo sadašnja SNS, već i naša prošla DS vlada sprovodila.
    Neverovatno, ali potpuno iste odluke i potezi, fotokopirane!
    Što nam mnogo, mnogo toga govori. Kao prvo, da odluke vlade ne potiču iz glava naših vođa.
    Jednako je kod njih vršena privatizacija, jednako uništavano školstvo i zdravstvo, jednako napadane slobode, jednako podizani porezi.
    Izgleda da se fomriaju partisjke države. Znači, zaposleni samo partijski ljudi.
    Na taj način će postepeno formirati piramidu, znate već koju. Gledaocima rijalitija neću da objašnjavam.
    Znači, tako će to izgledati. Nepartijscima oduzimanje svega, a sve dobbijaju partijci.
    Jednog dana: samo partijsci imaju posao, stanove i porodice, ostali na ulici, kontrolisani od partisjke vojske i policije - a svi sa Vođom verni centralnom vrhu, prvo EU a kasnije svetske vlade, Iluminata.
    Ali, nije sve tako crno. Mi ostali ćemo imati poslove za 20-30.000, pelene, pivo, rijalitije, sportske mečeve i folk muziku.
  • Grgolj

    17.07.2016 18:34
    ''Hulje lepo zbore,a nitkovski rade.''
    J. J. Zmaj

  • severna koreja

    17.07.2016 18:31
    "Gde je nestala država" ??
    Udaviće nas partokratija a od komunalne policijije napravili JSO.
  • Oskar

    17.07.2016 18:05
    neophodno
    Potrebno je ocistiti prosvetu od,narkomana alkoholicara a posebno pedofila.Cutanje kolektiva je dovelo do ovakve situacije.
  • profmaj

    17.07.2016 17:55
    prosveta i politika
    Predsedniku sindikata svaka čast i hvala na otvorenom pismu. Jedino - adresa je pogrešna, trebalo bi priupitati mandatara, ili poslati profesore pred njegovu kancelariju, jer on o svemu odlučuje.
  • ns

    17.07.2016 15:50
    ns
    direktno unizavanje i unistavanje struke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna