Autor: Blic

Info
16.08.2016.
19:18 > 19:36
Veliki broj slobodnih mesta na Pravnom i Ekonomskom fakultetu iznenadio je one koji su se pre 10 ili 20 godina borili za mesta na ovim fakultetima.
  • Limanac

    16.08.2016 23:43
    Moje mišljenje je da i državni fakulteti upisuju previše studenata na pravo i ekonomiju.
    Inače, samo na teritoriji NS ima 14 privatnih fakulteta iz oblasti prava i ekonomije.
    Stvar je vrlo jednostavna:
    Zašto bi neko upisao državni fakultet i platio školovanje, kad za malo više para može da dobije diplomu bez po muke? Pored vlasnika tih "visokoškolskih ustanova", veliki krivci su i profesori sa državnih fakulteta koji tezgare na privatnim. Na taj način daju legitimitet ovim školama, jer tobože isti profesori predaju i na državnim i na privatnim fakultetima. Sebe pravdaju pričom kako i na privatnim fakultetima svakom ponude znanje, pa sad svako nauči spram svoje savesti. Naravno, kriterijum na privatnom fakultetu i ne postoji.
    U pitanju je klasična prostitucija, stim što profesori umesto one stvari prodaju svoje zvanje.
    I naravno - i dalje misle za sebe da su dobri i pošteni ljudi
  • eh

    16.08.2016 21:32
    ko normalan danas da upiše pravo? završiš pravo i zaključao si se u srbiji gde je vrhunac zarade u politici, profesuri ili advokaturi. u sva tri slučaja moraš nekome da se sagneš. sa IT znanjem si mobilan, dobro je plaćeno, posla ima. i na kraju ne i najmanje važno iz druge vesti:

    "Srbiju svake godine napusti oko 30.000 ljudi, koji najčešće odlaze u Nemačku, Austriju i Sjedinjene Američke Države. U Norvešku uglavnom odlaze mladi koji su završili fakultete, ali i medicinski radnici."
  • nssss

    16.08.2016 21:16
    nssss
    Pravo kao termin vise nema veze sa zdravim razumom u srbiji a od ekonomije ni E nije ostalo.....sve prodadose i pokradose
  • Ja

    16.08.2016 20:39
    Zasto
    Pravo i zakone ne zanima ni one koje tezakone donose, zasto bi onda zanimalo studente, kad i onako vide i sami sta se desava...A ekonomiju i onako nemamo...
  • Nervirach

    16.08.2016 20:38
    Popunjena mesta? Sve manje jebivetara? Pravne i ekonomske fakultete u Srbiji sravniti sa zemljom. Nicemu ne sluze. Treba nekom primer? Evo jedan za srednju ekonomsku skolu, ekonomska skola koja je dozvolila da bude blokirana. Ko predaje tamo? Mene bi bilo sramota da mi dete ima diplomu te skole
  • Nella

    16.08.2016 19:49
    Nije tačno
    I dalje se mladi, koji ne mogu da pobegnu iz zemlje, interesuju za "pravo i ekonomiju", ali na PRIVATNIM fakultetima. Brže i lakše se dobija diploma, a u ovoj državi nema ni Ekonomije ni Prava!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna