Autor: Blic/Alo

Info
09.09.2016.
12:04 > 17:38
Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije podnela je prijave protiv dva službenika zbog nepravilnosti prilikom nabavke borbene obuće.
  • Tata

    10.09.2016 21:07
    Postoji u svemu tome istorijski kontinuitet u srbadije
    "Dok je srpska vojska u blatu Posavine i Podrinja branila zemlju, skoro dve trećine opanaka koje je joj je dopremio srpski liferant bilo je neupotrebljivo. U to doba veliko nezadovoljstvo je obuzelo vojsku upravo zbog loše opreme s kojom je poslata u rat. Nije bilo dovoljno obuće i odeće, mada su za njih odvojeni milioni državnog novca. Jedina obuća koju je država mogla da da vojsci bili su opanci. Aferu je u novembru 1914. pokrenuo Triša Kaclerović, poslanik Srpske socijaldemokratske partije. Narodna skupština je obrazovala komisiju, a njeni nalazi su bili poražavajući.
    Opanci za vojsku su rađeni od "rđave trule kože, često i od presovane hartije". Mnogi su bili "kratki, kao za decu", a većina nije mogla da izdrži više od jedne nedelje marša. Liferanti su bili dvojica industrijalaca iz Niša, braća Milan i Vlada Ilić. Narodna skupština, međutim, ne samo što nije preduzela ništa ni protiv nabavljača ni protiv odgovornog u vojsci, pukovnika Dušana Popovića, nego je Vlada Ilić februara 1915. dobio novu porudžbinu za velike količine vojnog rublja, dok je pukovnik Popović kasnije bio unapređen u načelnika opšteg odeljenja Ministarstva vojnog. Opančarska afera je tragični završetak dobila već u zimu 1915. i 1916. godine, kad su tokom krvavog povlačenja preko Albanije mnogi vojnici nastradali upravo zbog loše obuće. U tom povlačenju je izgubljena i celokupna dokumentacija o ovoj aferi. "
  • ja

    10.09.2016 09:10
    evo ja nocas nisam mogao da spavam koliko sam se potresao od ove vesti
  • 021

    10.09.2016 02:14
    Korumpiran
    Zanaci Korumpiran je onaj koji treba da ganja korumpirane???
  • Teretni vagon

    09.09.2016 20:13
    Hoće da nastane atletsko stopalo i smrdljiv taban od mokre čarape... Država mora da čuva noge policajcima - čime će da nas gaze kad ustreba?
  • Slina

    09.09.2016 19:20
    Korupcija u Srbiji je sistemska, i ide oddržave.Hapsiti dva sirota službenika je ztaškavanje odgovornih. Nije MUP mogao izvršiti ovu škart nabavku bez da tu nisu upleteni i lovu stavili u džep, najviši moćnici Mup-a,
    Za ovu korumpcijku brljotinu treba hapesiti Ministra lično.
  • svenavidelo

    09.09.2016 17:35
    tender
    Kakav rezultat treba ocekivati od ljudi u javnim sluzbama cije su diplome sumLJive?
    Pocev od onog predvodnika , ovog menistra pa nadalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna