Autor: Blic

Info
11.09.2016.
20:25
U sudstvu se pored ugleda, časti i poštenja prodaju i informacije, a u tome učestvuju čak i pisari koji kucaju sudsku presudu. Za najmanje 50 evra, oni dojavljuju kakva kazna čeka optuženog u privrednim sporovima, gde takva informacija i te kako ima cenu.
  • Manula

    26.07.2017 09:16
    Novosadski osnovni
    Je najvece leglo krimnala. VSS bi trebalo da se pozabavi ovim sudom ad hoc. Prituzbi je sve vise i vise. Predsednica suda cuti. Da se ne talasa. Narocito ima prituzbi na onih pet sudija koji delaju po predmetima iz porodicnog zakona. Medjutim, vrana vrani ceslja vunu.Bolje je nemati nikakvo sudstvo, nego imati ovakvo kakvo ima Srbija
  • Zbunjen

    15.09.2016 11:24
    Zašto su uhapsili jednog sudiju i dva predsednika suda,kada su za sve odgovorni daktilografi i radnici pisarnice koji trguju informacijama?
  • Neko ko zna

    13.09.2016 14:27
    Jovan
    Činjenica je da i osoblje i sudije primaju redovne plate i sve vrste dodataka na platu uključujuću topli obrok, prevoz, regres, otpremnine i jubilarne nagrade koji jesu novac,ali se u Srbiji ne računaju u platu.
    Evo sudija i na seminaru NA ZLATIBORU sve o trošku budžeta,sa sve dnevnicama.Osoblje će ići na radničke sportske igre.
    Naprotiv ,sudovi ne izmiruju svoje obaveze prema advokatima,sudskim,veštacima i sudijama porotnicima, odnosno kasne sa plaćanjima preko jedne godine.
    I advokati ,veštaci i sudije porotnici treba da plaćaju račune, poreze, školuju decu.Ali osoblje i sudije to ne zanima.
    Računi sudova blokirani u milionskim iznosima.Tužili ih veštaci i advokati.
    Kako je to moguće uvaženi predsedniče suda da sa blokiranih računa isplaćujete plate?
  • Jovan

    13.09.2016 08:16
    @Osoblje
    Znam ja za takve radnike koji se busaju kako znaju da rade posao sudije i koji misle da odrade 80% posla, pa kad se izblebeće sudiji i sudija mu da da uradi ono što ona radi, radnik stoji belo gledajući u papir. Kada ga se pita zašto ne radi, ne zna da odgovori. Čast izuzecima, kojih je malo. Pojave se tako svako malo kojekakvi radnici koji rade daktilografske i zapisničarske poslove, pa misle da zaslužuju sudijsku platu koja je i inače mala za posao koji se obavlja, pa onda shvate da su zagrizli malo veći zalogaj koji ne mogu da progutaju. U svakom žitu ima kukolja, ali ima i itekako poštenih ljudi koji svoj posao obavljaju savesno i za svoj ceo život nisu stekli ni 1% onoga što su stekli neki drugi koji nemaju 1% mozga i savesti. Za male plate, dragi radnici, obratite se državi, ne sudijama.
  • PRIVREDNIK

    12.09.2016 17:04
    Da plaćam ove informacije meni je neisplativo iz sledećih razloga:
    1.Za svaki odlazak u sud ja advokatu plaćam po tarifi 31.500,00 din, pa se možda zato predsednik suda zbunio šta ja plaćam mom advokatu.
    2.Kolika je visina kazne znam i sam,lepo piše.Sud mi neće nikada izreći maksimum. a dozvoliće da plaćam na rate
    3. Iznos od 600.000,00din nije takav da bih ja praznio svoj račun (ne može se novac tek tako podići-plaća se porez),a firma mora da posluje.Osim kazne koju treba da platim ja plačam radnike,dobavljače, poreze i sl.Osim toga i meni duguju i uplaćivaće mi se nadalje na račun, pa od tog pražnjenja nema koristi
  • ntn

    12.09.2016 10:44
    istina je tu negde
    Kako se zove sudija koji ne može da kontroliše svog daktilografa? Nesposoban.
    Kako se zove sudija koji ZNA da njegov daktilograf prodaje informacije i ništa ne preduzima konkretno? Saučesnik.
    Toliko.
  • @Osoblje

    12.09.2016 10:01
    Sudija moze da se prihvati posla radnika, prvo znace odmah da ga radi, a za nekoliko dana ce ga raditi jednako dobro kao radnik. A ako radnik hoce da se prihvati posla sudije, treba mu dve decenije ili vise mukotrpnog ucenja i rada da bi mogao da radi posao sudije. Obicno je radnicima potrebno ovu, samu po sebi razumljivu stvar objasnjavati, iako retko i posle objasnjenja shvate. Nekad je kapacitet za shvatiti manji. Zato je neko u zivotu radnik, a neko sudija. A ako radnik ima minimalnu platu odredjenu od strane drzave, ista ta drzava da bi funkcionisala, ako je iole ozbiljna, koeficijent za posao sudije dobija tako sto platu radnika pomnozi sa bar 7.
  • Smrdija

    12.09.2016 08:52
    A kada ce predsednik Apelacionog suda da nam otkrije zasto sudije tog istog suda oslobadjaju kriminalce ?
  • ntn

    12.09.2016 08:41
    Istina je tu negde
    Kao što je navedeno, administrativci suda prodaju informacije stranci za 50 evra, a advokat to isto preprodaje za 300! To se zove "branilac" pod zakletvom!
  • podbarac ns

    12.09.2016 01:02
    zanatska tadionica
    Pojedine sudije su otkrivene u korupciji pa sad rade po naredjenju predsednika suda, policije,politicara itd.Predsednik suda u iteresu serijskih prevaranata zamenjuje sudiju na kraju sudjenja otvoreno bez straha za posledice ljudima otimaju novac imovinu jer ne postoji nikakva sigurnost za donosenje pravde,dacu inicijale jedne sudije LJ.K.koja je sramota da taj posao radi sa postenim sudijama.Nikada nisam verovao tabloidima ali vremenom svatam da niko ne pise bez razloga,ovde se radi o parnicama velikih vrednosti tako da je NOVOSADSKI SUD VELIKA ZANATSKA RADIONICA A MNOGI OD TIH SUDIJA NISU SVESNI KAD SE UHVATE U KOLO PREVARANATA GDE IH TO VODI.
  • Osoblje

    11.09.2016 22:47
    A
    Radnik u pravosuđu 25 000din plata. Sudija 130 000din plata. Radnik odradi 80% posla.... Onda se zapitajte, odkud korupcija u pravosuđu.
  • Law Lober

    11.09.2016 22:23
    "optuženog u privrednim sporovima," ?
    Mozda u privredni, prestupima.
    Ali da moze kintom. Moze.
    Eto u NS .
    Ima sudija Stoja. Toliko se i ocekuje.
    Xoxoxoxoxo
  • HumptyDumpty

    11.09.2016 22:18
    Waaauu
    Nismo znali
  • skep

    11.09.2016 22:06
    Da, samo su pisari korumpirani, sudije su čiste kao suza...
  • ako je to

    11.09.2016 21:37
    Korumpirani pisari i kuriri sunce im lopovsko!
  • ADVOKAT

    11.09.2016 21:17
    Čista glupost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna