Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Info
15.09.2016.
17:41 > 22:36
Na sastanku direktora apotekarskih ustanova i sindikata iz oblasti zdravstva sa predstavnicima Ministarstva zdravlja ukazano je da se problem državnih apoteka mora rešaviti sistematski, jer kako su naveli, apoteke su sistemski uništene.
  • ta nemojte reći

    17.10.2016 00:04
    bledilo sivilo
    Ja bih volela da kolege iz privatnih apoteka malkice dodju u drzavnu da rade, da vidimo kako ce im biti, jer tu ulaze pacijenti koji nemaju para a imaju prava, pa tako hiljade u toku dana...a nista se ne placa, a bogme, ni plata se dugo vec ne prima. Pa te malo posalju na Cenej, pa malo u Kovilj, pa u Stepanovicevo, pa onda u neku jacu apoteku...volela bih bas . Radim u drzavnoj, a radila i u privatnoj i mogu da kazem da je neuporedivo lakse u privatnoj-svi imaju i zelju i pare, imas i sta da prodas, ne stoji ti rfzo nad gkavom, imas i vecu platu. Koje zaninanje bese farmaceut?
  • vlada

    16.09.2016 14:01
    @bledilo sivilo
    Nazalost, pravih privatnih apoteka je malo.Uglavnom su to drogerije,parfimerije,prodavnice igracaka,mnoge vode osobe koje nisu iz zdravstvene struke, a kamoli farmacije, pa im je sve jedno hocesh li ozdraviti, vazno da lova kaplje i da se obrce.Zato i malo placaju zaposlene, da njima ostane puno,puuuunooo.Slabo platis zaposlene, manje platis obaveze i tako, steta na sve strane, samo je njima super.Dakle, cast izuzecima koji se trude, rade po pravilima i jedva opstaju,privatne apoteke su sve samo ne zdravstvo.
  • Belilo sivilo

    16.09.2016 08:07
    AU
    Mozda kolwginice iz drzavnih ukazu privatnciyma kako se ispravno radi. Kad zagaze u privatni sektor nece im e dopasti kako i koliko se radi a za mmogp manju platu. U Srbiji niko ne deluje preventivno!
  • m

    15.09.2016 23:56
    /
    Država se ni ne trudi da dovede u red svoju (našu) imovinu. Lakše je kratkoročno dobiti neku sumu od prodaje javnih preduzeća nego ih dovesti u red. Tako je u bescenje otišao NIS, a Telekom, EPS i ostali se spremaju.
    I onda će ih ti Rusi ili ko god ih kupi reorganizovati kao da mi nemamo sposobnih ljudi da to urade. I onda se jave oni koji kažu "Trgnite se, Tito je umro, komunizam više ne postoji pa ne trebaju ni državna preduzeća". Gluposti! Pa nek urede preduzeće pa nek ga prodaju, dobiće veću cenu ako je rentabilno.
    Ne, nego neće da otpuštaju svoje, da se zameraju, bolje da prodaju i razgrabe plen međusobno.
    Tako se i privatnim apotekama pravi prostor gušenjem državne apoteke. U lokalima gde su sad državne apoteke pojaviće se Janković, Zegin, Lilly i ostala ekipa, videćete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna