Autor: Novosti

Info
22.09.2016.
08:42 > 08:53
Ministarstvo prosvete priprema novine kako bi očevi i majke aktivnije učestvovali u obrazovanju dece, pa će tako u svakoj opštini biti formiran savet u kome će sve škole imati dva roditelja predstavnika.
  • Pare ljude kvare

    22.09.2016 21:56
    Daj para Partiji! Daj para Partiji... daj para bratiji...
  • Ana

    22.09.2016 15:21
    rad škole u prepodnevnoj smeni
    Trebalo bi da država ispoštuje svoje propise da svi učenici idu u prepodnevnu jednu smenu, što znači izgradnju kapaciteta škole prema propisima. To bi uticalo i na bolje praćenje nastave od strane učenika, viđanje roditelja sa svojom decom, a kakav uticaj može roditelj imati na dete ako ga ne viđa od 13h do 19 ili 20h. Država treba da obezbedi rad škole da roditelji mogu viđati decu. Ukoliko bi konačno osudili i one sa kupljenim diplomama, deca ne bi više tazmišljala da mogu kupiti diplome kao ...
  • roditelj

    22.09.2016 14:57
    Urušila se država, ceo sistem, pa i škola- Roditelji su odgovorni ( između ostalih) za takvo stanje stvari.
    Danas roditelji štite decu i kad su nasilnici i kad beže iz pkole, i kad ne uče. Sve to im se vrati jer kad mamin sin / čerka prestane da maltretira nastavnika, vršnjake, onda pređe na ... roditelje.
    A onda je kasno.
  • Dr.

    22.09.2016 13:23
    Nesavesni roditelji i treba da budu kažnjavani ali redom SVI koji zaslužuju a to se ovde nikada neće desiti. Dokle god postoje privilegovani i izuzeti od pravila ništa se ne može promeniti. Ovako bi se samo porodicama na socijalnom, materijalnom i obrazovnom dnu situacija dodatno otežala kažnjavanjem zbog problematične dece.
  • Najstrasnija

    22.09.2016 10:54
    Je cutnja
    Osnovna skola grbavica, navijacko kartelsko huligsnska banda u skolskom dvoristu uz AMINOVANJE direktora skole isarala navijacke grafite sve sa popajem i diznijevim junacima...Ako ima normalnih i ako ima ljudi uopste pitanje: "Kako je to bilo moguce da se desi, i kad se cec desilo kako je moguce sa traje, i zar to nikom nesmeta sto vam se dete regrutuje u nasilne krimibalne grupe prvim danom polaska u skolu?"
  • M.

    22.09.2016 10:48
    @ Sloboda
    22.09.2016 • 10:17
    Nije za vas
    Vidi ko je na vlasti, nema dostojanstva a ponizeni vise biti ne mozete...igrajte se i verujte vasim izmisljenim svetovima, lazima ali u realnom svetu vi ste fukara kojoj moze da se radi SVE bez posledica i opasnosti za tiranina. Nemate zube da ugrizete, srce da se borite, slobodan mozak da mislite a ni jaja da rizikujete... vi ste zapravo niko koje ne zasluzuje ista...to i imate

    Ti si slika i prilika onoga o cemu pises... na zubatoj tastaturi, slobodan (od) mozga i skvrcenih malisana.
  • ex chapman

    22.09.2016 10:32
    i?
    ne vidim da će nam od toga biti išta bolje. mrtvo slovo na papiru i dodatna birokratija. mada nije loše za roditelje koji budu u tom "nezavisnom telu" - oni će bar dobiti dodatnu "platformu" sa koje će moći da pritiskaju i školu i nastavnike i roditelje druge dece!
  • Sloboda

    22.09.2016 10:17
    Nije za vas
    Vidi ko je na vlasti, nema dostojanstva a ponizeni vise biti ne mozete...igrajte se i verujte vasim izmisljenim svetovima, lazima ali u realnom svetu vi ste fukara kojoj moze da se radi SVE bez posledica i opasnosti za tiranina. Nemate zube da ugrizete, srce da se borite, slobodan mozak da mislite a ni jaja da rizikujete... vi ste zapravo niko koje ne zasluzuje ista...to i imate
  • Milan

    22.09.2016 10:12
    Slažem se sa najvećim delom teksta, mada su i do sada postojala rešenja koja u praksi niko nije sprovodio. Lakše je okrenuti glavu ili slegati ramenima...
    Kada je reč o vraćanju dostojanstva, tu je ipak sve na samim nastavnicima. O kakvom dostojanstvu može da priča neko ko poklanja ocene, favorizuje decu "uglednih" roditelja, sa "običnim" roditeljima razgovara poput najgore šalteruše ili na svaku primedbu odgovara sa: mi tu ništa ne možemo.
    U školi mog deteta je učenik 6. razreda pretio nastavniku jer mu je (opravdano) zaključio nižu ocenu nego što je ovaj želeo i nastavnik mu na kraju da/pokloni veću. Da ima "dostojanstva", ne bi mu dao veću ocenu čak ni na intervenciju ministra prosvete. Da bi vas drugi poštovali, morate da počnete da poštujete sami sebe, ne podležete pritiscima i budete spremni da branite svoje stavove, a sa druge strane, da shvatite da škola postoji zbog dece i da im se maksimalno osvetite, a ne da otaljavate posao i čekate penziju.
  • Sime

    22.09.2016 09:55
    Deca treba da uče, roditelji da vaspitaju, a nastavnici da obrazuju. Pedagozi, psiholozi i stručne službe neka se bave onima koji zakazu u svojoj ulozi. Ne može nastavnik da izgubi pola časa u raspravi sa bezobraznim đakom - kod psihologa da zajedno sa roditeljima rešava problem. Isto tako ne može nastavnik da priča na času kako mu je falio jedan gol protiv Liverpula za 7 hiljada - prijava direktoru, pa disciplinska.
    Ne trebaju nam novi saveti i tela, samo neka svako radi svoj posao i odgovara za to što radi.
  • moris

    22.09.2016 09:38
    da li je moguce
    ...da se konacno nesto desava po ovom pitanju?!
  • Inspektor Višekruna

    22.09.2016 09:23
    A ko će kazniti
    nesavesne prosvetare?
  • nss

    22.09.2016 09:09
    nss
    i roditelje u predskolskim ustanovama treba edukovati i upozoriti da vaspitaci nisu njuihove kucne pomocnice koje peru decje gacice kada se ukake,,da nisu doktori pa da im dovode bolesnu decu sa sve terapijama u ruksacima,da nisu dezurna vreca za istresanje njihovih frustracija.....definitivno je nestalo postovanja prema prosvetnim radnicima i to sa vrha vlasti pa sve do dece i roditelja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna