Autor: Tanjug

Info
06.11.2016.
15:46
Da li će učenici u osnovnim školama od naredne školske godine nositi uniforme, odlučiće roditelji popunjavanjem upitnika koje im je preko školskih uprava prosledilo Ministarsvo prosvete.
  • NNunited

    07.11.2016 10:58
    ...
    kolika kolicina negativne energije ovde. zar sve mora kod nas biti tako negativno?!
  • Specijalni rat

    07.11.2016 10:10
    Pošto uniforme neće biti standardno urađene, dobar način da se roditeljima i po dva puta uzme dinar.
    Još jedna stavka specijalnog napada na stanovništvo.
    Kako nikada, nekim čudom, ne bude odluke koje će izvući dinar državi - a prema stanovništvu?
    Sve to neko naređuje odgore.
    Bitno je osiromašiti građanina.
  • Maya

    07.11.2016 07:23
    Dobar nacin da se jos izvuce novca i pojedinci obogate
  • A

    06.11.2016 22:06
    Kozmeticke promene
    Nista pametnije se ne moze ni ocekivati. Deca su gladna I zato nastaje vrsnjacko nasilje. Gladna su znanja, kreativnog razmisljanja... Opremite kabinete u skolama kao u Britaniji, omogucite nastavnicima da imaju sa cime da rade. I naravno, prestanite da zaposljavate po partijskoj liniji, shvatite vec jednom, koliko je odgovoran posao uciti decu. Prestanite da izucavate religiju posebnno, time se potkrepljuje nasilje. Izucavajte religiju kao u Britaniji, gde deca uce o zajednickim I razlicitim stvarima u religijama. Time se postize tolerancija I smanjuje nasilje. Uniforme su samo kozmeticke promene, koje su vidljive javnosti ali sustina, na zalost se nece promeniti.
  • *_*

    06.11.2016 21:12
    Kako ce se moci videti marka garderobe i patika kod maminih i tatinih lepotana i lepotica?
    Bogatije drzave imaju uniforme do srednje skole .Da se neka deca ne osecaju jadna, ako im roditelji ne mogu priusti. A sto onda ne bi bilo i u ovoj siromasnoj drzavi.
    Samo me je strah da do toga nece doci.
  • Joca

    06.11.2016 18:09
    majmunarije
    Uniforme su rak rana ovog drustva,kriminal ce se i onako sam po sebi resavati.
  • Novosadjan

    06.11.2016 16:49
    A kako će se zamaskirati patike telefon uzina i drugo
  • Kimasabi

    06.11.2016 16:44
    Gluposti
    Deca bi trebalo kod kuce da se uce da nije vazno sta drugi nose na sebi, vec kakvi su drugari i ucenici. Pripadnost grupi, opet bi tu porodica trebala da bude prva, jer ako klinci ne osecaju bliskost sa roditeljima i bratom ili sestrom, eto mete za lovce na mlade delikvente i narkomane. Vrsnjackog nasilja je bilo i uvek ce ga biti, samo sto u moje vreme to nije nogao da vidi niko ko nije prisustvovao. Tukao sam se i protivio srarijim u osnovnoj i od njih uglavnom dobijao po nosu, ali me posle nisu dirali. Nisam slao caleta u skolu. Mislim da bi i deca koja sada trpe nasilje, narocito psihicko, trebala da pokusaju da se odupru i bar neko bi ih podrzao. Na kraju, uniforme? Moje kcerke ne vole suknje, sta onda? Mislim da su kecelje ili mantili, kako smo ih mi zvali, sasvim u redu i bili bi pristupacniji vecem broju roditelja, a socijalno ugrozenim djacima neka skola omoguci opremu, oni ionako ne doprinose socijalnim razlikama u negativnom smislu. Sve u svemu, veci deo problema potice iz porodice i mi kao roditelji treba da se zamislimo kakve ljude zelimo da stvorimo.

  • milan

    06.11.2016 16:08
    naravno roditelji,ali tamo gde ce skole imati najvecu provixiju
  • Nepotpisan

    06.11.2016 16:02
    S***nje kao i sve što izmišljaju ovu nazadnjaci. Obavezne uniforme, al mi nemamo para za njih? Pa kad je tako, hajde da i ja kažem - obavezno centralno grejanje, al ja nemam para da ga platim, nek mi ga plati toplana! Obavezna je i hrana, al ja nemam para da je kupim, neka mi je obezbedi neki od trgovinskkih lanaca. Obavezno je i zdravstvo, ali ja nemam nikakvo osiguranje, neka mi dakle ministarstvo obezbedi da se lečim.

    Terajte se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna