Autor: Novosti

Info
06.02.2017.
07:31 > 08:33
Svako četvrto dete u Srbiji je gojazno, svako peto ima loše držanje, a 70 odsto osnovaca nedovoljno je fizički aktivno.
  • /

    06.02.2017 11:52
    /
    koliko vidim deci teretane ne nedostaju.

    ucite ih ponekad cemu sluze kljucevi i da im nisu uvek potrebni autorizovani servisi
  • RIBZO

    06.02.2017 11:14
    KOMENDIJA
    većina učiteljica/učitelja gotovo da i ne održava časove fizičkog vaspitanja u školama, tako da ova priča sa obaveznom dnevnom gimnatikom izaziva podsmeh. Vrhunac sportske aktivnosti je između dve vatre. E sad, ono što je još veća tragikomika je kada se onda pojavi neki isfrustrirani, pre svega neostvareni sportista i kada na časovima odbojke postavlja kriterijume za selekciju Srbije. Pajvani tog tipa svoju nesposobnost namerno prebacuju na decu!
  • Cica

    06.02.2017 11:11
    Sve su to oni lepo smislili, ali 15 minuta u skoli nista ne znaci, ako kod kuce svakodnevno provedu nekoliko sati sedeci ispred televizora ili kompjutera. Deca tog uzrasta ionako provedu svaki odmor jureci se po hodnicima i dvoristu, tako da im kretanje ne nedostaje. Paznju bi vise trebalo obratiti na stariju decu jer se oni manje krecu.
  • Goran NS

    06.02.2017 09:54
    Vežbati gimnastiku je IZUZETNO lepo ali i JAKO opasno ukoliko se ne asistira (pomaže) vežbačima kako ne bi došlo do povrede ... tako da mislim da mrzovoljni učitelji i učiteljice dobijaju IZUZETNO breme
  • Hm

    06.02.2017 09:38
    Više puta na dan
    Ovo je stvarno dobra ideja! Šta više, zaslužuje svoj sopstveni termin u rasporedu časova umesto da oduzima veliki odmor. Ja bih voleo da se deca razgibaju i posle četvrtog ili petog časa; ne da se oznoje nego da se razbude i osveže.

    A sto se tiče zdrave ishrane, mislim da je većina roditelja nepismena po tom pitanju.
  • NSS

    06.02.2017 09:20
    nss
    a do sada je vezbao sa njima ministar verovatno....potom dodju kuci i navali na komp i igrice
  • Iva

    06.02.2017 09:11
    Fizicko vaspitanje
    Deca mladjih razreda u OS "Jovan Jovanovic Zmaj" u Kemenici ni nemaju fizicko. Moje dete nije od pocetka skolske godine nije ni jednom bilo u sali! Ponekad trckaraju po dvoristu, mada najcesce imaju po tri casa srpskog ili matematike. Kakva korektivna gimnastika?! Iz ove perspektive svi ovi planovi deluju kao lose isprican vic.
  • Teča

    06.02.2017 08:35
    Na velikom odboru ? Bravo, genijalci ! Od malih nogu ih naučite da nemaju pravo na pauzu i da sebe treba poptuno da podrede interesima kolektiva. Kakav kretenizam uskratiti deci veliki odmor ! Kada da užinaju ?
  • DS

    06.02.2017 08:28
    vezbanje mozga i tela
    Naravno da je potrebno.
    Ne zbog gojaznosti, vec i zbog kicme i nepravilnog sedenja.

    I da cas fizickog bude cas fizickog! U sali, da se rade razne vezne na parteru i poligonima a u starijim razredima na spravama... da se vode kartoni o razvoju i napretku dece (kao nekada u ex yu, kada se setim... pa broje koliko sam uradila trbusnjaka, ledjnjaka, zgibova,... itd)

    Sada se na casu fizickog prosvetni radnici odmaraju, ili puse a decu izbace u dvoriste da se sami zabavljaju sa loptom... desi se da imaju 3x nedeljno fizicko a oprema za fizicko netaknuta...a dete mi se vrati napraseno i razbucane obuce i odece...

    A da ne pricam o 'urednosti' i naprasenosti ucionica, holova i sale za fizicko :( (full katastrophi !)
  • zdrava deca

    06.02.2017 08:02
    Da paze da se ne povrede,jer vrata Sportskog Dispanzera su po Naprednom pravilniku zakljucana za povredjenu decu。
  • Nina

    06.02.2017 07:58
    Bravo za sport!
    Svaka cast! Konacno. Samo mislim da treba nekako motivisati ucitelje i uciteljice da praksu stvarno i odrze u zivotu. Drzim palceve da uspe! Jer sam kao roditelj vec razmisljala da predlozim da se uvede nekoliko casova nedeljno fizickog koje je bonus na ovo fizicko a koje bi bilo bez ocene i bez napr gimnastike, atletike... vec samo pokret. Koji je i te kako potreban ovoj nasoj deci.
  • lad

    06.02.2017 07:46
    bravo za ideju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna