Autor: Tanjug

Info
09.03.2017.
09:14 > 10:53
Broj građana koji su prevareni prilikom kupovine nekretnina smanjen je za 72,9 odsto u proteklih pet godina, a materijalna šteta je sa 451 milion snižena na 154 miliona dinara u prošloj godini.
  • Pomemon

    09.03.2017 18:21
    Odmah da vas razocaram. Pad prevara je srazmeran padu gradnje u gradu, sve je stalo. I sax dolazi vajni megatrend statisticar da nam objasni novonastalu situaciju. Ne znam zasto postoje internet vesti osim za copy paste??
  • Mrzoljub

    09.03.2017 16:23
    normalno
    Da citiram vladajuće: u Srbiji ljudi žive normalno...
  • Prevareni kupac

    09.03.2017 16:17
    KATASTROFA
    u 21 veku se ovakve stvari dešavaju samo u Srbiji i nigde na svetu pa ni u svemiru! Pišite o silnim graditeljima Mušickom i Siriškom! Sve im ..... Užas!!! Ali pišite tako da im je država to dozvolila , pa i dalje se to dešava, jel moguće?! Kao smanjio se broj prevarenih, to je kao dobra vest?! Katastrofa!!! Svi ovi problemi se mogu lako rešiti samo kad bi država HTELA!!! O TOME PIŠITE, ponavljam ovo postoji samo u Srbiji!!!
  • **

    09.03.2017 15:51
    Moderne prevare
    Sve manje prevara pri kupovini nekretnina..... A sve je više prevara pri prodaji parking mesta na parceli na kojoj je izgrađena zgrada..... Zemljište je uknjiženo kao zajdnička svojina, koja ne može biti prometovana i u vlasništvu je svih stanara....
    Investitori sklapaju ništavne ugovore sa pojednim stanarima o prodaji parking mesta...

    Na kraju su svi stanari oštećeni, a investitoru novac u džepu!
  • Lemi

    09.03.2017 15:03
    Košutič
    Košutić je imao 4-5 lokacija u gradu na kojima je ista priča. Već je ležao godinu dana, a sudi mu se opet samo što sudije naprasno odustaju od slučaja. U Jastrebačkoj 47 (kod novog urgentnog centra) stoji zgrada skoro 10 godina-njegova. Oko 50 kupaca se sudi sa njim i međusobno za 30 stambenih jedinica. Formiraju se nelegalne skupštine stanara, skidaju jedni drugima vrata, ne poštuju se odluke suda, niti izvršitelja koji uvode u posed. Osim Košutića pojavljuju se pojedinci koji bez ikakvog prava rade ovo što sam napisao, a predstvaljaju se kao stanari. Duga priča, ako vas ne mrzi napravite reportažu možda se neko iz institucija seti da slučaj pomeri sa mrtve tačke. Inače u lancu su i advokati, izvođači radova, lažni kupci stanova, refernti po komunalnim preduzećima i organima gradske uprave. Košutić para nema, kažu da je sve dao "operativcima" i političarima koji navodno stoje iza svega... Dobar primer gde živimo u svakom slučaju.
  • */*

    09.03.2017 15:01
    Zabeležba objekta
    Događa se ovde i nešto drugo.
    Prema novom zakonu o stanovanju, urbanisti u katastarske knjige upisuju zabeležbe o objektu.
    Za sve nadograđivane i problemtične gradnje u zgradama.
    Na taj način problem nedozvoljene gradnje prebacuju na SVE stanare zgrade.
    Materijalni, pravni, sudski. Moraće svi da plaćaju nečiju samovolju, vešernicu koja je prodata i pregrađena i slično jer su odgovorni svi stanari na probleme zgrade.
    Alal im ver na ideji.
    Te zabeležbe o objektu kao takve nisu postojale u starom zakonu, već po drugim pitanjima.
    Videćemo kako će se stvari odvijati, jer je sama zabeležba smetnja kod prodaje stana.
    Proverite E-katastar, ove godine je masovno upisivano.
  • Beban

    09.03.2017 12:12
    Smrtna kazna!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna