Autor: 021.rs

Info
05.04.2017.
09:33 > 13:23
Strani investitori u Srbiji uglavnom otvaraju pogone koji zahtevaju visok udeo fizičke, najjednostavnije, jeftine radne snage pa ne čudi podatak da svaki drugi zaposleni u nas ima mesečnu neto zaradu nižu od 216 evra.
  • srle

    17.03.2019 20:47
    realno
    posto imamo mnogo strucnog kadra koji ne zna sta ce sa sobom najlakse je upasti u drzavna jasla .Lako je pljuvati po tudje otvorite sami,Znam odmah rad na crno sa minimalcem pa ako moze i da se zakine koja plata jel o toj pravnoj drzavi govorite?e kad ste se nakrali ovog jadnog naroda e sad pljujte po strancima i opet se trazi neka veza i dobra pozicija sa strane i po koja pljuvacina.Ja radim u jednoj od tih firmi i sve uredno od prvog dana sam prijavljen i imam platu 36000 bolja i od bedne socijale a socijalu uzmite vi pa sa njom hranite svoju porodicu i pozdrav.!
  • Mima

    08.04.2017 08:31
    iz drugog ugla
    Nisu svi investitori poput šugavog Leara i Yure. Evo npr. Bosch u Pećincima posluje veoma uspešno, uveli su sistem dualnog obrazovanja za smer industrijski mehaničar u Srednjoj tehničkoj školi u Pećincima. Ne verujem da su plate u Boschu na nivou minimalca, poznanici iz tih krajeva kažu da je plata oko 40.000 din, ako ne lažu. Većina vas komenatora bi bila srećna da radite Boschu, i vi i vaša deca. Čitam drugi članak na ovom sajtu, nedostaje kvalifikovanih građevinskih radnika. Danas kad hoćete nešto da sagradite, renovirate, ne možete naći kvalifikovanog majstora, već samo priučene, pa posle popravljate za njima. Uskoro nećemo imati električara, limara, majstora za 100 drugih stvari. Mislim da je uvođenje dualnog obrazovanja dobra stvar, da đaci nauče praktično da rade, da nauče zanat. Za motanje kablova ne treba ni struka ni obuka. Mislim da našem školstvu treba obimna reforma, jer imamo neusklađen obrazovni sistem sa potrebama društva. Svake godine stižu nove generacije učitelja, pedagoga, ekonomista, pravnika, profesora književosti, sociologa, filozofa,psihologa, koji teško, skoro nikako ne mogu da nađu posao. Umesto tračeva i žute štampe bolje prelistajte časopise koji se bave ekonomijom, preduzetništvom i biznisom, da vidite šta ljudi sve rade, kakve ideje imaju, kakve probleme i izazove. Nisam bot ni SNS/DS/itd.. glasač. Molim objavite komentar
  • Garisoni

    08.04.2017 08:06
    A brod?
    Tekst je jasan i istinit. Ali, to niko ne zeli da prihvati. Za takve poslove su 80-ih i 90-ih koristeni brodovi u morima Kine, Tajvana, Indonezije, Filipina na kojima su putujuci od luke do luke uzimani repromaterijali i isporucivana roba. Pa gde su nasi brodovi? Daj jedan npr. Kladovo-Apatin na kojem je fabrika! Ceo dan radis, nocu izces na palubu, mrkli mrak, nista ne vidis, voda smiruje, mali troskovi i kuci saljes novac, a oni zadovoljni. Dobijes 2x subota/nedelja mesecno i eto PROSPERITET! Ajmo investitori!
  • Radnik

    08.04.2017 07:31
    pogresno vaspitanje
    Pod hitno u skole uvesti radnicko umesto seksualnog vaspitanja. Radnik u Srbiji mora znati da je cena radnog sata zvezda vodilja materijalne egzistencije u modernom drustvu.Ako od satnice nema za hranu, odecu, stanovanje i reprodukciju to je robovski rad. Robovi su imali posao, ali ne satnicu. Dosta pranja mozgova sa radnim mestima.

    Ps; A sta im vredi seksualna vaspitanost, kad je satnica mala.
  • Мунгос

    07.04.2017 22:22
    Ова слика у наслову чланка приказује како „Jole“ и још један показују на Србина који размишља, и смеју се његовом IQ.
  • Opetotpor

    06.04.2017 17:48
    Provizija
    I onda u tih 55 fabrika zaposle svoje podanike koji su im dužni dati 10 % svakog meseca od svoje "plate" . BANANA !
  • Jole

    06.04.2017 13:20
    Prosečan IQ u Srbiji je 89, kao u Laosu, Kosta Riki i Surinamu. Ljudi, mnogo visoko mišljenje imate o našem narodu. Realno, PROSEČAN Srbin i nije za bolje od motanja kablova. To što IMA jako pametnih i sposobnih ne znači da nema i mediokriteta, ali i njima treba posao, i oni moraju da jedu, a 200 evra je za njih kao kuća. Ovi pametni i sposobni sami sebi nadju posao i to dobro plaćen.
  • Aleksandra

    06.04.2017 09:12
    Živane kapa dole po ko zna koji put. Vracas veru u novinarstvo!
  • mlada vojvođanka

    05.04.2017 20:41
    Evo još jednog dokaza da papir trpi sve - lon poslovi i sve napisano imaju veze sa onim što nam se dešava kao lanjski sneg sa skijanjem na vodi...Četvrt veka ne umemo da smislimo ni pravac, ni put, a najmanje čime da krenemo od onoga što smo srušili! Najuspešniji smo u pljuvanju! Da smo obrazovani znali bismo makar sopstvenu istoriju! Da smo vaspitani bar bismo razumeli šta nam umni govore...Ali neeee...Nama su svi isti, svi nas mrze, svi bi da nam naude i nema režima i političkog uređenja koji nam je dobar! Ako uporedite ekonomske pokazatelje samo u 20 veku lako se može videti kakva je država bila kaljevina, kakva je bila socijalistička, a kakva je ova država za čiji sistem nemamo ime kao i što nemamo jasno izdefinisanu teritoriju! Zato se u isti koš trpa Milošević, Koštunica, Đinđić, Tadić, Nikolć... i toliko neznanje samo potvrđuje, na žalost, da nam nema pomoći! Kako napred sa takvim informacionim mrakom, sa korumpiranim Univerzitetom, sa devastiranom kompletnom privredom i poljoprivredom...? Isuviše drugo se šminka da bi bilo podnošljivo
  • Nervirach

    05.04.2017 17:39
    Hocu reci da je meni rus isto kao i Nato.
  • Zahvalan

    05.04.2017 17:28
    Bravo za 021, nastavite da se bavite istraživačkim novinarstvom, analitičnim novinarstvom i kritikujte i vlast i opoziciju i nas same kao društvo i vratite malo sveta u vašu tešku, ovde totalno pomračenu profesiju.
  • ˙˙˙˙˙˙˙˙˙

    05.04.2017 17:05
    @
    Stavili su pištolj u ruke izvršiteljima, koji hoće da nam otmu nekretnine kako bi ih dali strancima. A mi da MU glasamo iz kartonskih kutija ispred fabrika.
    Tražimo 2 krug izbora sa Vučićem i Jankovićem. A u međuvremenu nek izrade eektronske glasačke kartice, sa overom sertifikata preko interneta. Ili nek građanima upišu sertifikate u lične karte. ALI, plus to još da se šalje kod na mobilni pre glasanja.
    Sprečiti bagru da manipuliše, i da svako može da glasa od kuće, kafića, mesne zajednice, škole.
    Ne verujem u Vučićev rezultat. Zemlja besna, a on pobednik?
    Toliko botova nije izrodio. Pa nisu oni bakterije da se multipliciraju, niti on ima para da ih toliko plaća.
  • Branislava Kostić

    05.04.2017 16:57
    Odličan tekst
    Živane, odlična analiza.
    Bravo za 021 za objavljivanje ovog teksta.
  • Nervirach

    05.04.2017 16:11
    Povika na vuka, t.j. zapad a rus zakuvao rat (kod njega se kriju oni sto su hteli da ratuju, jel) i izvlaci. Jos mu tapsete i nazivate bratom.
  • Deks

    05.04.2017 15:35
    U Srbiji nema slobodne ekonomije, već isključivo država upravlja ekonomskim tokovima. Kada u nekoj opštini ima nezaposlenih čelnici te opštine urgiraju kod vlade koja im onda udeli kojeg stranog investitora. Umesto da postoji sloboda i da investitori, bilo strani bilo domaći, zbog dobrih uslova žele sami da otvore nove fabrike i firme u Srbiji, ovde se sve dešava preko države koja iz budžeta daje i velika stimulativna sredstva za investitore. Zato je rezultat i tako loš i većina tih fabrika ne uliva veliko poverenje. Pošto u svim tim slučajevima posreduje država i u njima je opšteprisutan fenomen partijskog zapošljavanja. Ali to onda nije stvarna ekonomija. U stvarnoj ekonomiji uspešne fabrike iz svoje dobiti reinvestiraju u privredu i otvaraju nove fabrike neretko dovodeći do demografskog buma u mestima gde se nalaze jer dolazi do prirodne ekonomske migracije stanovništva.
  • 05.04.2017 15:33
    Pa ako su plate € 216 nemoj raditi niko nije stavio pistolj
  • Bili Piton

    05.04.2017 15:18
    Izdaja
    Da smo banana država mi je jasno kad vidim naciste Blera, Klintona i Sredera kako se druže sa blentavim izdajnickim vodjom.
  • Vesna

    05.04.2017 14:46
    kako smo unisteni od idiota
    Hvala 021 za tekst. Retka objektivna analiza segmenta katasrofalne ekonomske situacije,
  • Pera

    05.04.2017 13:50
    odgovor na pitanje za samo mal
    Ne uvoditi dualno obrazovanje!
  • Anon

    05.04.2017 13:35
    @Rade

    Zato sto se proces kolonizacije privodi kraju a posledice vise ne mogu da se sakriju.


    Evo jos jedan odlican tekst na ovu temu i sta mozemo da ocekujemo u buducnosti:

    https://nkatic.wordpress.com/2017/03/29/na-putu-za-srecnu-kolonijalnu-buducnost-objavljeno-u-dnevniku-politika-29-03-2017/
  • Predragg

    05.04.2017 13:33
    Svi strani investitori dosli su u Srbiju i ocekivali-nudili 400-500 eura za koje znaju da su bioloski minimum.Ove nove,Vlast je ubedila da je Ovcama dovoljno 200-250,nudeci im i benificije koje nigde u svetu ne dobijaju (dobijaju Infrastrukturu besplatno ,neko vremenski ograniceno oslobadjanje od dela poreza-sto je vec dovoljno,ali nigde ne nude /nas/novac po zaposlenom radniku)
  • Rade

    05.04.2017 12:40
    Kolonizacija je pocela 2000te neznam samo cemu tolika briga posle 17 godina
  • Probirač

    05.04.2017 12:36
    Kralju, kako ide?
    Trenutno se održava drugi krug izbora, po mnogim gradovima. Izgleda ugrejane guze i najedene stomačine ne izlaze na ovaj krug. Naredio im Kralj, da ne prave gužvu dok On ne sedne na presto. Problem je što Kraljeve reči više niko ne sluša, niti im veruje.
    Ali, to je Kraljev problem. Nаš je problem nešto drugo.
    Jedinstveni smo u tome da Kralja i ovakvu vrstu "ïnvestitora" spakujemo i pošaljemo pravo u... to već znate gde. Da Srbiju vratimo njenim građanima. Da nam prorade sve institucije.
    Drugi je problem što će se u ovu situaciju, spontano nastalu, neko umešati sa strane.
    A spontane situacije se ne mogu ugušiti. Ponovo nastanu.
    E, tu je Kraljev problem. Što nam on više priču o sačekajte 2 godine ne može prodavati.
    A naš je problem što PARTIJE više ne smemo dozvoljavati.
    Moramo u Ustav ugraditi da delovanje Partija prestaje posle izbora i ne sme ga biti do sledećih. Inače je partijcima veoma dobro, sada. I ne daju da to prestane. Koliko god ih procenata bilo.
  • Samo malo

    05.04.2017 12:35
    Čajetina je zakon
    Istina je da su kod nas stigli poslovi i firme koje su nekada te poslove gurali na daleki istok i bili su „smešno jeftina radna snaga“ samo, te države su sad postale industrijski razvijene. Mali azijski tigar Vijetnam, Tajvan, Tajland, a da ne pričam o Maleziji su nekad bili banana države a sad respektabilni partneri sa razvijenim industirjama. Šta treba da uradimo? Da raspustimo fabrike i otpustimo 100.000 hiljada ljudi? jel to to pametno rešenje? Ili da tražimo da plate budu ko u nemačkoj? pa to neće biti nikad to je i malom detetu jasno. Ulagaće tamo gde im se najviše isplati i gde su plate najmanje ali od nečega mora da se krene. Dokle ćete živeti u vremenima koja su prošla, nema više toga i neće nikada biti. Veliki broj ljudi koji je dobio posao u tim fabrikama ima to kao jedini prihod, da li to treba da im se oduzme? Da li je plan opozicije da zatvori sve fabrike i otera ljude na ulicu? Šta je plan opozicije? Šta je uopšte i rezon pisca ovog teksta? Sve napisano u tekstu je pretpostavljam istina ali šta je alternativa? Moje komšije i muž i žena su počeli da rade u tom Liru il šta li je već a bili su oboje bez posla. Objasnite im da je bolje nemati ni posao ni platu nego posao i kakvu takvu platu, eto samo to im objasnite. Njih dvoje danas imaju 500 evra više mesečno nego kad su živeli od socijalne pomoći i roditeljskih penzija. Da malo je, jako je malo ali su vrlo srećni i zbog toga. I na kraju glasam svaki put, moj izbor je dobio 1% glasova i šteta što živi daleko.
  • Jana

    05.04.2017 12:30
    pismenost
    Dokle vise sa ovim "u nas"?
  • /

    05.04.2017 12:28
    /
    pa dobili ste malog slobu za premijera a radikala za predsednika

    ovo je banana punjena votkom drzava
  • paja

    05.04.2017 11:55
    zorane
    zorane hvala na viziji
  • @Igor

    05.04.2017 11:51
    Pa i dalje kukamo sto se ne grade fabrike. Motanje kablova, rezanaca i lepljenje djonova/stikli na cipele nisu fabrike. Kao sto ni 20-25.000 nisu plate vec socijalna pomoc
  • ex chapman

    05.04.2017 11:46
    brilijantno
    ne samo da je sve dobro argumentovano, nego je tema pre svega izuzento dobro odabrana i artikulisana, a stil iako odaje visoku erudiciju autora, vrlo je jasan i čitljiv. bilo bi dobro još dodati koji pasusu o "veličanstvenim investicijama" gde su investitori pokupili subvencije i sve što se moglo utopiti a odmah zatim zapalili iz Srbije.
    a sad "braćo Srbi" pakujte prnje pa na put. verujte mi, sad je još i dobro, kako će vam biti za koju godinicu. a za vašu decu već spremaju amove u vidu "dualnog obrazovanja".
  • Kiklop

    05.04.2017 11:45
    Odličan tekst. Pravo stanje Srbije. A ne kojekakve priče AV da nas čeka 5 zlatnih godina. Pa šta je ovom narodu, jel normalan? Kanda su 1999 po nama bacali nešto mnogo gore od osiromašenog uranijuma. Bežite deco odavde, biće još strašnije nego sada.
  • XCOM

    05.04.2017 11:15
    otpor kolonizatoru
    Manje radnih mesta znači veću platu. Kriva tražnje je nedokučiva misterija. Ekonomija je okultna nauka i izučavenje iste zahteva kompleksnu 33-stpenu inicijaciju. Sve je to zavera ljudi-gušera, masona i laminata. Bože kako smo pametni sve frca!

    Smrt Fašizmu, K***C KOMUNIZMU!
  • hmm

    05.04.2017 11:12
    Mentalni sklop i pamet AVAV pristalica ovaj tekst ne može da razume i zato će se oni i nadalje oduševljavati sa svakom ovakvom otvorenom fabrikom i jedva čekati izbore da zaokruže voljenog vođu. Svi oni koji nisu izašli na izbore prećutno su podržali sunovrat države na opisan način.
    25% uglavnom neobrazovanih, bahatih ili pak samo korumpiranih, sa manjkom svasti i savesti, upravlja celom državom i dokle god je to tako, otvaraće se ovakve fanbrike, uništavati obrazvanje i zdravstvo, zapravo uništavati celokupna država.
  • xx

    05.04.2017 11:01
    Ovo je izvuceno iz konteksta poslednjeg govora SLOBODANA MILOSEVICA , poslednji istijniti politicki govor koji cete cuti na ovim prostorima covek je objasnio od A-Š.Mi nasu zemlju vise nemamo , banana o kojoj govorite cak vise nije ni nasa , pre smo imali bananu sad imamo kur*c.E zato necu protestovati protiv zvalavog vucica nego protiv izmanipulisane mejnstrim omladine i zute bagre koja nas je opljackala , izdala i prodala.Mene je vucic opljackao , skinuo platu ali ja sad da se lomim za novog Cedu Jovanovica , Srdju Popovic Velju Ilica , a ne ne ima ja njih da ilomim za vucica ako treba !!!Nije narod glasao za vucica glasao je protiv vas!!!
  • Nemanja NS

    05.04.2017 10:59
    Ispravite me ako grešim, ali najvažnija referenca Marka Čadeža za posao predsednika PKS je to što je deset godina bio portparol nemačke ambasade. Posle toga navodno radio u predstavništvu PKS u inostranstvu i posle toga odmah predsednik. Ne samo da nije bio istaknuti privrednik nego nije bio nikakav privrednik, a na čelu privredne komore! Ja na internetu ne mogu da pronađem nikakav podatak da je bio u bilo kakvom privrednom društvu. I on da drži predavanje poslanicima. Zavrsio neku ,,akademiju" u inostranstvu za koju ne znamo sta je, visoka skola, fakultet, kurs, neformalno obrazovanje? A to što je deceniju bio službenik strane ambasade, može se postaviti pitanje, u interesu čije ekonomije taj čovek radi. Koliko vidim, postoje dve vrste mladih lavova pod kapom sns. Prvi su bivsi cetnici, centralna otadzbinska uprava, jezicke patrole, velika Srbija, sad su Vučićevi kvazievropejci. Tipa Jovanov, Martinovic itd. I druga grupa, kvaziliberali, bivsi dosovci, otporasi, G 17, NVO, sad su Vučićevi evropejci, možda čak i umereni nacionalisti. Tipa Čadež, Brnabić, Krstić. Nije bitno da li su ministri, poslanici, ,,analitičari", tviteraši, zajedničko im je da su teški demagozi, da mogu satima da pričaju, potpuno beskrupulozni, odani Vođi i stranom kapitalu i da nikad ništa u svom životu nisu napravili mimo politike.
  • Penzioner

    05.04.2017 10:52
    Nnacionalistički pir
    Nacionalisti skoro da su završili posao. Rasturena je nekadašnja država i njena privreda sa mnogim fabrikama od kojih su mnoge bile sasvim pristojne. Sada imamo male feude sa političkim klikama koje dobro žive i mladima što beže u pečalbu. Ali narod i dalje omađijan glasa za svoje vođe. Nestaćemo kao nekada Iliri, Tračani, Avvari i slični što nisu znali da se izbore za svoje postojanje.
  • teški centar

    05.04.2017 10:51
    SNS najgori DS
    Dobro jutro Kolumbo! Kolonizacija je počela posle 5. oktobra, sa "demokratskim snagama" i "ekspertima" koji su sprovodili neokolonijalnu politiku: rasprodaja svega što vredi, uništavanje domaće proizvodnje, uvoz svakakvog smeća, zaduživanje, uništavanje vojske, zaglupljivanje naroda kroz rijalitije... SNS je doveden da završi posao, i zato su mu je dato sve što treba: podrška zapada, zapadnih medija u Srbiji i tzv. NVO-a...
  • evgenije

    05.04.2017 10:42
    Srbija je skroz pukla. Danas u Srbiji retko da možete da nađete pravog majstora za nešto koji je školovan za taj posao. Svi pravi školovani majstori su pobegli na zapad da rade. Danas ljudi kada popiju otkaz odu na YouTube i gledaju klipove kako se postavljaju pločice, ugrađuje klima, kako se kreči, kako se zida, kako se vari, ... Sutra odu da kupe potreban alat a već prekosutra daju oglase po novinama tipa "povoljno krečim", "ugrađujem klime", "radim struju", "postavljam pločice",... A ove fabrike tipa Lear, Leoni i slično su tek prava katastrofa. Pokupe gomilu ljudi, pokažu im kako se motaju kablovi i pravac na posao. Nekada smo imali fabrike koje su recimo proizvidile razne mašine pa si tu morao zaposliti gomilu inženjera da razvijaju proizvod, gomilu pravih i školovanih metalskih radnika koji će napraviti ono što inženjer zamisli u svom mozgu a nacrta na papiru. Pa se svake godine radi na nekom novom proizvodu, razvijaš sopstvenu tehnologiju, praviš nove stručnjake, osvajaš strana tržišta. A šta razvijaš u recimo Learu. Ništa. Svaki radnik stoji ispred table kroz koju provlači raznobojne kablove i posle ih spaja žabicama. Majke ti, kakvu novu tehnologiju možeš tu da smisliš i kakvog stručnjaka posle deset godina rada možeš da stvoriš. Možeš samo da stvoriš čoveka sa proširenim venama na nogama.
  • Igor

    05.04.2017 10:39
    Srbja
    Sustina je u tome da ovom narodu nista ne valja.Do pre koju godinu svi su kukali sto se ne grade fabrike.
  • Pisi budalo pisi

    05.04.2017 10:35
    Koji ludaci, pisu komentare od pola metra, sede kuci a vucic im ispraznio i frizider i novcanik...i kao pametni...bas vam treba ovaj vodja da vam opsti sa svim zivim..dok vi pametni pisete i pisete
  • Poklonik

    05.04.2017 10:34
    Maestro!
    Čestitam Žiki na pravom tekstu! Maestralno.
  • Joka

    05.04.2017 10:32
    Dokle god se budu davale basnoslovne i nepotrebne sume novca investitorima po zaposlenom (čitaj.dobiju 2000 eur, plata zaposlenog 200) biće Ion poslova.Nadalje, veći procenat SI su grinfild investicije.Šta sa braunfildom?Zašto one nisu atraktivne?Imamo potencijala. Dualno obrazovanje je u najmanju ruku uvreda za svakog iole normalnog čoveka zato što je bazirana na obuci za najniže plaćene poslove.Verovatno to i jeste cilj-"oglupaviti" decu i dati im da rade za šaku dinara kod stranog robovlasnika.Jedina svetla tačka ove države su softver inženjeri.Zašto?Zato što jedinu u tu oblast se država nije uplitala.Tek je počela, nažalost.
  • Novosadista

    05.04.2017 10:28
    GDE?
    55 fabrika sa preko 130 000 radnka, kaže reklama...
    To je preko 2000 radnika po fabrici!!! U kojim to gradovima? GDE???
  • Србин Бачван(ин)

    05.04.2017 10:27
    ...нови неоколонијализам у пракси...пар процената богаташа и тајкуна...остало њихове слуге и увлакачи који се задовољавају пуким преживљавањем и теше себе како боље не може..Србија данас...
  • Panonska Sirena

    05.04.2017 10:22
    Pre neki dan glasasmo za to, zar ne? Za tih 55 novih fabrika i 125.000 novih radnih mnesta...Ne brinite, biće ih još...i to za još mnogo nižu platu...
  • mile

    05.04.2017 10:19
    Treba još napomenuti i da se dati poslodavci sele čim im isteknu beneficije i olakšice koje im je vlast dala, bilo u drugi grad, bilo u državu. Ovo blisko vezuje fabrike za političare, a samim tim i radnu snagu kao ucenjene glasače.
  • u prolazu

    05.04.2017 10:19
    savršeno objašnjeno
    Svaka čast na ovakvoj analizi.
    Da smo pametniji ovo bi svi morali da pročitaju i shvate pre komentarisanja bilo koje vlasti u zadnjih 15 godina.
    Zaista jednostavno i "sažvakano" objašnjenje zašto nam se neke stvari dešavaju i kako se to krije.

    Toliko vlast brine o nama, da radimo za 216€ a posle primamo penziju 115€ i što brže umremo od gladi i ne opterećujemo pokradeni penzioni fond i budžet!
    Ni prošli nisu bolji, oni su ovo počeli!

    Koštunicu izuzimam jer je uradio 2 stvari koje niko drugi nije, smanjio javni dug i sam se povukao kad je video da nema podršku. Za "neobaveštenost" već nema opravdanja, ali za ovo što je uradio...
    Kako to sada zvuči?
    Nekad se podrazumevalo da treba tako, a sada nikome ne pada na pamet!? Baš napreDNO!

    Budući predsednik KEŠOM pokriva troškove kampanje od 29 miliona, "samo" od plate 130.000 i garsonjerom i to nikome nije zanimljivo!? 18 godina ništa da ne troši ne bi toliko "uštedeo"!!! Posle dobija još 320 miliona planiranih za drugi krug, sve po zakonu!? Zašto ako nema drugog kruga??? Ni ta rupa nije nikome zanimljiva!?

    Inače, Čadež nema ni "Tominu" diplomu, nikad nije bio u privredi, a predsednik privredne komore!?
    BAŠ napreDNO!

    KO JE OVDE LUD???
  • Branimir

    05.04.2017 10:17
    KONTINUITET
    Svojevremeno je Klinton izjavio da će Srbiju vratiti u 17.vek. Nakon toga sledila je DS-ova privatizacija i uništenje industrije u kojoj je postojalo, još uvek, za to vreme savremene tehnologije. Jednim delom ta privatizacija se odvijala pod parolom promene privredne strukture, koju protagonist tih "promena" (koji još uvek u Srbiji slove za ekonomiste od autoriteta} nikada nisu znal da objasne ni na nivou početnih srednjoškolskih znanja! Nastavak tog procesa imamo danas, kada stvarno dolazi do promene privredne strukture i to u smeru Klintonovog 17.-og veka. Verovatno je i spomenutih 216 evra adekvatna zarada za to stoleće!
  • marko

    05.04.2017 10:13
    vrlo dobar tekst. bilo bi vazno pomenuti i sve aktuelniju promenu svesti. reakcije mnogih na aktuelne proteste govore o tome da je eksperiment sa nasim umovima uspeo. prva asocijacija na ljude na ulici nam postaje - instruisale ih strane sluzbe, sorosevci.....ej bre, pa potomci ustanika i hajduka danas odmahuju glavom kad ih deca uce sta bi sami trebali da rade. zasto - pa zato sto im je svest o bilo kakvoj gradjanskom otporu i borbi za svoja prava, postala toliko strana da vise ni mislima nisu u stanju da se suprotstave okupaciji.
  • Kaligula

    05.04.2017 10:05
    I kako vreme prolazi postaje nam svima valjda jasnije i bistrije da su nas svi redom j**ali. Neki su bili samo idioti, neki su bili pametni ali prokleti, neki placeni za to i milion kombinacija - sve su to ljudi koji su se smenjivali na vlasti. Svako je jednom od njih nekad dao poverenje i svi su izneverili. 30 godina sunovrata zemlje i sada slobodan pad niz liticu razuma.

    Nece biti bolje. To je cinjenica koju ne mozemo nicim sakriti. Moze jos gore - je cinjenica koju ne mozemo izbeci. A sta mozemo uraditi? Malo sta osim srusiti ceo sistem. Sistem i ljudi u njemu su truli...
  • AV

    05.04.2017 10:04
    AV
    BRAVO za autora ovog teksta.Nadam se da još uvek u ovoj državi ima ljudi koji će shvatiti poruku ovog teksta. Sve ste rekli nema šta da se doda.Ako četvrtina stanovnika nije izašla na izbore, jasno je šta narod misli.Ako je svaki četvrti glasao za AV i to je jasno. Ko zna imalo da računa neka razmisli kakva je to pobeda AV. JAD I BEDA.
  • Vojvosadjan

    05.04.2017 10:00
    Sta sam juce napisao u vezi dualnog obrazovanja, otvaranja silnih fabrika i razvoja Srbije pod ovim klanom? Prave armije slosera, montazera, zidara, armiraca (uz duzno postovanje svakom zanimanju ali nije to poenta) da odradjuju poslove za mizerne plate da bi klan u dosluhu sa ovim kapitalistickim izrabljivacima lapio sve zivo i izvukao iz ove zemlje sve sto je moguce, pa cak i dusu ovom narodu. I onda se nadje neki pametni koji prokomentarise kako mu je zao sto gospoda studenti ne studiraju neki ˝primenjivi˝ fax umesto knjizevnosti ili etnologije jer boze moj tu nema novaca, sta ce nam muuzeji, kultura, misleca glava. Jedino se fabrike racunaju, a fabrike sacuvaj boze.. kao Vijetnam. I sta je zakljucak. Ko pise sve te komentare? Ili preglupa i neobrazovana persona koja nije ni u bioskopu bila (o obrazovanju da ne pricam) ili bezobrazni potplaceni olos koji je dobio naredbu sta da pise, opet za neku mizernu svotu. Jer ne pise komentare sigurno Bata Gasic ili Sinisa Mali. Naravno sve pod izgovor kako je svako ko ima drugaciji stav placeni sorosevac. Niste svesni sta radite vlastitoj zemlji bagro, vi ste bre najveci izdajnici, bitange i neprijatelji ove zemlje i naroda! Legnete li mirno uvece u krevete kad ostanete sami sa svojom savescu? Tesko, JAKO tesko!
  • ASd

    05.04.2017 09:52
    Bravo na tekstu, svaka cast.
  • Priča se

    05.04.2017 09:50
    Gospodari?
    Dobro je što niste pomenuli nacionalnost tih investitora, jer vi to kao novinari ne možete po zakonu o informisanju koji nam je sastavio sadašnji vrli premijer.
    Gle čuda, takođe sadašnji vrli premijer radi na dovođenju stranaca i njihovom nagrađivanju sa po 10.000 evra za otvoreno radno mesto. Naravno, domaći investitor i njegovo otvaranje radnog mesta mu ne vredi toliko. Čudno, za premijera koji je odgovoran srpskom narodu?
    E, sad znam da vas zanima koja to nacija preferira naše prostore, i koja će to nacija dominirati ovde, a kasnije i promeniti ime države.
    Naravno, to je zabranjeno i pomenuti.
    Međutim o tome se ipak razgovara, i taj usmeni deo među ljudima je nemoguće cenzurisati.
    Tako da, potpuno smo svesni tog plana.
    Na taj plan smo upozoreni davno. Ali, naivni, nismo verovali. Tako su nas prethodni sistemi
    odgojili. Da imamo puno poverenje u strance.
    Migranti, koji nam se sada dešavaju, samo su deo toga plana. Onaj robovski, koji treba da nam skine nadnice, i nikada ovde ne dobije državljanstvo niti pravo glasa.
    Možda vam je čudno što naša vlada toliko ljubavi, strpljenja ali i naših sredstava iz Budžeta poklanja migrantima?
    A ko će nas to koloniyovati i ovde stvarati svoju drugu, rezervnu državu?
    To ne moram da Vam kažem. Možda znate i sami, ili će te saznati usmeno.
    Ovog puta, nećete to apriori odbaciti, kao nemoguće. A viđaćete ih sve više, oko sebe.
    Buduće gospodare, kako to oni sebi zamišljaju.
    Pošto se ovde ne radi ni o kakvim poštenim pravilima među ljudima....
  • dragomir

    05.04.2017 09:50
    Svaka čast za tekst! Ovo su ovozemaljske teme! Ovo treba da se "trubi" sa nacionalnih medija a ne silikonare i ministri bez srednjoškolskog obrazovanja!
  • Nindža Kornjačleone

    05.04.2017 09:48
    U svakom slucaju smo naj....i ! Glup narod koji nece da uci i zasluzuje sve sto mu se dogadja. Juce su bili sendvici i ucene, danas moze samo gore da bude. Mi sami sebe ne volimo, a ocekujemo da nas neko drugi voli. Prodajemo svoje ljudsko dostojanstvo. Glup koji misli da je pametan, na kvarno dosao do diplome, ponizan, bez ikakvih moralnih i etickih principa se ovde smatra za eksperta. U svetu takvi sibicare. U najboljem slucaju.
  • Neko

    05.04.2017 09:47
    Maestralno.Sve pohvale autoru za tekst.
  • Miki

    05.04.2017 09:42
    Svaka čast na tekstu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna